Ga naar hoofdinhoud

Hans Peter Minderhoud: ‘Het is verschrikkelijk wat je in de Oostvaardersplassen ziet’

Vandaag deed Hans Peter Minderhoud een oproep om het dierenleed in de Oostvaardersplassen voor de grote grazers voorgoed te beëindigen en de Stichting Cynthia en Annemieke te steunen. Deze stichting heeft als doel: stop de ellende in de Oostvaardersplassen. 

De Stichting wil de ellende in de Oostvaardersplassen stoppen door zoveel mogelijk mensen te informeren over deze situatie door reclame campagnes in te zetten en er zorg voor te dragen dat zich niet ieder jaar hetzelfde drama voltrekt. Bovendien willen zij juridische procedures gaan voeren om zo hun doel te bereiken.

Vooruitgang?

Een ander belangrijke stap in de goede richting is, dat er zeer binnenkort, twee onafhankelijke deskundige dierenartsen (samen met Staatsbosbeheer) het veld in gaan om het welzijn van de grote grazers in de Oostvaardersplassen zelf te kunnen onderzoeken. De hoop van Hans Peter Minderhoud en van velen andere dierenliefhebbers is dat de grote grazers in de Oostvaardersplassen een beter leven zullen krijgen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

4 reacties op “Hans Peter Minderhoud: ‘Het is verschrikkelijk wat je in de Oostvaardersplassen ziet’

 • jos wouters

  Waarom weer met geld,de politiek en party van de dieren moeten dit oplossen en de bedenker aanpakken.Je kan wel geld storten ,maar waar komt dit terecht,want de dieren zijn van de staat of staatsbosbeheer toch.Een zaak die je op voorhand verliest,laat eens zien wat de mogelijkheden en kansen zijn dan wil ik een steentje bijdragen,want het is te gek voor woorden.

 • Johan Leeffers

  Het is onbegrijpelijk wat de overheid toe laat binnen een zo’n relatief klein gebied.
  Met het houden van ca 5000 grotere dieren ( edelherten, runderen en paarden ) op slechts 2000 ha grond is er sprake van intensieve veehouderij.
  Ter vergelijking : In de vee mesterij ( het laten opgroeien van vee, uitsluitend voor de slacht kent een veedichtheid van 1 koe per ha in o.a Frankrijk en in Nederland is lange tijd 2 koeien per ha op nattere grond, zonder kunstmest toedienen, zeker het maximum. het is dan wel noodzakelijk om vee winterdag binnen te houden. ook is dan een gedegen graslandplan en regelmatig omweiden noodzakelijk. je kunt dan spreken van intensievere rundvee houderij.
  Conclusie : de provincie Flevoland houdt zoveel dieren op een hectare, dat er sprake is van intensieve veehouderij. De extensieve methode die toegepast wordt inclusief bijvoederen in de winter, wordt met een factor 2,5x overtreden.

 • Ilse Kielman

  Het is niet te bevatten wat daar gaande is, gruwelijke taferelen. Dieren die creperen van de honger en van pijn omdat de zuren in de boomschors onverdraagbaar zijn ( er is niets meer eetbaars)! Wanneer stopt dit onnodig lijden van deze mooie
  dieren, die er zelf niet om gevraagd hebben.
  De bedenker heeft immers zelf toe gegeven dat ‘ het idee uit de hand is gelopen’ en mislukt is!
  Maar waarom verandert er dan niets.
  Deze mensen moeten aangeklaagd worden……..

 • Beb van der Molen

  Het is verschrikkelijk wat je in de Oostvaardersplassen ziet en vooral wat je niet ziet.Het is de bedoeling dat je gezonde beesten ziet in de vrije natuur,maar wat je nu ziet is een brok ellende.Niemand zit te wachten op dit trieste dierenleed. Wie bedenkt nou zoiets en doet,als het project mislukt is,er niets meer aan.Dit MOET direct stoppen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.