Harrie Smolders: ‘Topsport is niet altijd eerlijk!’

Harrie Smolders, hier op de openingsceremonie van CHIO Aken 2017. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Nummer één van de wereld Harrie Smolders is naast de paardensport ook liefhebber van voetballen. In zijn jonge jaren gold hij in die sport als een talent maar koos op zijn zestiende definitief voor de springsport. Nu vertelt Smolders als topsporter over het verlies van België tegen Frankrijk in de halve finale van het WK voetbal.

“Topsport niet altijd eerlijk. De beste wint niet altijd! België liet op dit WK het mooiste voetbal zien en speelde het meest aanvallend. Spijtig genoeg werd dit tegen Frankrijk niet beloond. Zeker, toen de Fransen op voorsprong kwamen, gingen die heel gesloten spelen en probeerden zij met hun snelle mannen, Griezman en Mbappé, toch nog voor gevaar te zorgen”.

Topvorm geen garantie

“In topsport is topvorm niet altijd de garantie op winst. Soms kan je met een minder goed gevoel, toch nog winnen. In ieder geval kan deze ervaring er voor zorgen dat België op een volgend kampioenschap toch weer een trapje hoger komt. Deze ploeg heeft op zijn minst nog twee jaar te goed aan de top. Als de randvoorwaarden op dezelfde manier blijven ingevuld, kan de ervaring van dit WK, bij een volgende gelegenheid het verschil in hun voordeel maken.”

EK springen

“Ik vergelijk het een beetje met het EK springen van vorig jaar waar België ook net naast het podium viel. Zij hadden nochtans betere ruiters en paarden dan een paar landen, die wel met een medaille naar huis mochten. Ook daar heb ik het gevoel dat België de ervaring gaat gebruiken om bij een volgende gelegenheid een medaille te veroveren.”

Underdog en favoriet

“Omgekeerd zorgt de onvoorspelbaarheid van de topsport dat mensen geboeid blijven in de prestaties van atleten, en in ons geval ook van de paarden. De kans dat een underdog het toch haalt van een favoriet, weekt emoties los bij supporters. Daarom blijft topsport mensen bekoren”.

Bron: Persbericht

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.