Ga naar hoofdinhoud

Harrie Wiering vierde in GP kwalificatie 1,50m

Harrie Wiering en Hemmelhorst Wold Wide
Harrie Wiering hier met World Wide. Foto: De Paardenkrant
Vanmiddag is Harrie Wiering met World Wide (v. Corland) vierde geworden in de Gold Tour Grand Prix Qualifier op een hoogte van 1,50m. De Amerikaan Richard Spooner kwam als winnaar uit de bus. 

Richard Spooner finishte met Apache (v. Mescalaro) na 32,41 seconden in de tweede fase. Hij ging aan de haal met het hoofdprijzengeld van 5875 euro. De Belg Ludo Philippaerts was net een seconde trager met de hengst Quintender (v. Quinar). De Oekraïner Cassio Rivetti pakte de derde plaats met Constara, een negenjarige Converter-zoon.

Harrie Wiering wist de vierde plaats voor Nederland te pakken met de tienjarige World Wide. Wiering bleef net als zijn voorgangers foutloos en klokte af op 34,77 seconden in de tweede fase. Hij werd gevolgd door Roberto Turchetto (Italië) met Baretto (v. Baldini).

Ook Jody van Gerwen presteerde goed met haar dertienjarige Namelus-zoon Tantalus. Zij werden zevende na een foutloze tweede fase van 35,15 seconden. De laatste Nederlander die zich wist te plaatsen voor de Grand Prix van morgen was Hendrik-Jan Schuttert. Hij werd achttiende met Up to Date HS (v. Kigali) na vier strafpunten en een tijd van 35,43 seconden in de tweede fase.

Charlotte Verhagen had wat meer pech met Willemijn Hl (v. Numero Uno). Dit duo belandde op de 49ste plaats na 8 strafpunten en een tijd van 38,68 seconden in de tweede fase. Dit overkwam ook Maureen Bonder en Velcaro (v. Elcaro). Zij werden 58ste. Ruben Lamers en Zomerfee vd Broekkant (v. Oklund) werden 71ste met 13 strafpunten in de twee fase, terwijl Wesley Heijdens moest opgeven met Dallas du Domaine Z (v. Darco).

In de Gold Tour 1,40m ging de overwinning naar de Brit Joseph Clayton, terwijl Richard Spooner in deze rubriek tevreden moest zijn met de tweede plaats. Clayton finishte met Quilano de Kreisker (v. Kannan) al na 55,02 seconden. Spooner was net iets trager met 55,51 seconden op de rug van Let’s Dance (v. Lansing). De Ier Thomas Ryan werd derde met Clipz (v. Cardento). Hij finishte na 55,57 seconden.

De verdere topvijf finishte ook elk in de 55ste seconde, waardoor de eerste vijf ruiters wel erg dicht op elkaar eindigden. Wesley Heijdens klokte met Ullrich (v. Indoctro) af op 55,58 seconden, wat hem door 0,01 seconde te veel de derde plaats kostte. De Roemeen Andy Candin werd vijfde met Lara Croft (v. Toulon). Dit duo bereikte de finishlijn in 55,86 seconden.

In de toptien komen er nog twee Nederlanders bij met Ruben Romp en Cherbourg (v. Obourg) op plaats zeven en Suus Kuyten met Wellington Times (v. Londontimes) op negen. Hendrik-Jan Schuttert viel weliswaar buiten de toptien met Zjonniecara (v. Eurocommerce Washington), maar was wel nog bij de geklasseerden op plaats dertien.

Klik hier voor het volledige resultaat van de Gold Tour 1,50m.
Klik hier voor het volledige resultaat van de Gold Tour 1,40m.

Bron: Horses

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook