Ga naar hoofdinhoud

Helikopteractie voor paard met gebroken been mag niet baten

De reddingsactie die afgelopen woensdagmiddag op touw werd gezet om een paard met gebroken been per helikopter uit de duinen bij Oostduinkerke te evacueren, mocht niet baten. Het paard had een complexe breuk en werd ingeslapen.

Het paard liep een complexe beenbreuk op tijdens een buitenrit in de duinen. “Het was een stom ongeval”, zucht Fréderic Becue, eigenaar van Stal Becue in Koksijde waar het dier was gestald. “Het paard kreeg een trap van een ander paard toen ze elkaar wat te dicht kruisten. Het ene paard sprong weg, waardoor de aanvankelijk kleine fractuur zo ernstig werd dat het been haast volledig afbrak.”

De plaats van het ongeval bleek echter onmogelijk te bereiken met een vrachtwagen. De bijgeroepen dierenarts aarzelde niet en schakelde het bedrijf Noordzee Helikopters uit Oostende in. “Het paard werd zeer deskundig geëvacueerd met een helikopter”, zegt Fréderic Becue. “Eerst ging het naar een plek die bereikbaar was voor een vrachtwagen, en vandaar naar de dierenkliniek in Gent.”

Maar alle inspanningen bleken vergeefs. Fréderic Becue: “De beenbreuk was zo ernstig dat men het dier heeft moeten laten inslapen. Zelfs een eenvoudiger breuk is meestal fataal voor een paard. Het meisje dat het paard bij ons stalde, is ontroostbaar. Het is de eerste keer in veertig jaar dat we zo’n drama meemaken. Heel triest.”

Bron: Horses / Nieuwsblad

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Helikopteractie voor paard met gebroken been mag niet baten

  • joke niemeyer

    verschrikkelijk, ja, dit kan gebeuren op een buitenrit, heb het zelf een aantal keren mee gemaakt op de gooise heide, maar dat is altijd goed afgelopen.
    als je een paard hebt wat trapt, rood lintje in de staart binden, dan weet je wat er kan gaan gebeuren.
    ik wens het meisje veel sterkte toe met dit dramatisch einde.joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook