Ga naar hoofdinhoud

Hendrik-Jan Schuttert wint Grote Prijs Lastrup

Foto De Paardenkrant

In de Grote Prijs van het CSI2* in Lastrup ging de winst gisterenavond naar Hendrik-Jan Schuttert. Door met Evander HS (v. Unaniem) de enige foutloze barragerit te rijden verzekerde hij zichzelf van de eerste plaats.

Krappe tijd

In de eerste omloop bleven er slechts 3 van de 44 combinaties foutloos. Meerdere ruiters besloten al van tevoren om niet mee te rijden in het zware parcours van Joachim Stratmann over 1.45m/1.50m. Ook de krappe tijd bleek voor veel combinaties een uitdaging.

Enige foutloze barrage

Hendrik-Jan Schuttert hield het hoofd koel en reed een foutloze rit met zijn achtjarige hengst Evander HS. In de barrage waren zij zelfs de enige foutloze combinatie (in 39,59 seconden).

Guido Jun. Klatte werd tweede met de eveneens achtjarige Corisanto (v. Cornet’s Prinz). Hij reed een foutloze eerste omloop maar moest in de barrage een springfout incasseren in een tijd van 40,04 seconden.

 

14 strafpunten

De derde plaats was voor Gilbert Böckmann met Pikeur Lord Fauntleroy (v. Lord Pezi). In 50,72 seconden reed hij door de barrage waarin hij maar liefst 14 strafpunten op het scorebord liet noteren.

 

Vier tot en met zeven

Svenja Herz (met Alicia SN v Feliciano) en Otto Vaske (met Armik v. Armitage) kregen beiden een tijdfout aan de broek in de eerste omloop en werden daarmee respectievelijk vierde en vijfde. De zesde plaats was voor Jan Sprehe op Corny 8 (v. Cornet Obolensky) en Robert Vos werd zevende met Don Gretzky (v. Corlensky G.). Met vier fouten kwam de Nederlander aan de finish van de eerste omloop.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook