Ga naar hoofdinhoud

Hengsten in KWPN-VO fit

Freeman VDL tijdens het verrichtingsonderzoek in 2013.
Het KWPN-najaarsonderzoek is nu bijna twee weken onderweg en alle hengsten in de test zijn volgens het KWPN fit en pakken het werk goed aan. Ook de afgelopen maandag ingestroomde Fanfan la Tulipe (v. Diamant de Semilly) pakt het werk goed op.


Helaas is Arezzo VDL-zoon Find Touch GR onvoldoende hersteld van koliek en zal hij komend voorjaar weer deel mogen nemen aan het verrichtingsonderzoek.

Zowel de hengstenkeuringscommissie dressuur als die van het springen zijn deze week in Ermelo geweest om de hengsten te observeren in het werk. Tijdens de dagen dat het droog en zonnig was zijn de hengsten zoveel mogelijk naar buiten geweest en hebben zich kunnen ontspannen in de paddocks. Gisteren zijn de springpaarden in groepjes van drie gereden op het crossterrein van de KNHS. De hengsten waren speels en fris en lieten zich ook hier goed rijden.

Komende dinsdag, 15 oktober is de eerste officiële beoordeling van de springhengsten en volgende week woensdag, 16 oktober, komt de dressuurcommissie de hengsten beoordelen. Beide dagen beginnen om 8.00 uur.

Klik hier voor een lijst met de deelnemende hengsten.

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.