Ga naar hoofdinhoud

Hengstenstation Bachl afgebrand, 35 dode paarden

Caroline Muller met Caretello. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Afgelopen nacht is de Beierse hengstenhouderij van de familie Bachl in Pfarrkirchen afgebrand. Minstens 35 paarden, waaronder goedgekeurde dekhengsten, kwamen bij de brand om het leven.

Volgens de politie is nog onbekend wat de oorzaak was van de brand die ’s nachts is ontstaan. Vast staat dat het afgelopen nacht in Beieren zeer zwaar heeft geonweerd. De waarde van de omgekomen paarden wordt op ten minste 3,5 miljoen euro geschat, de totale schade zou zeker vijf miljoen euro belopen.

Hengststation Bachl maakte furore in Zuid-Duitsland als één van de invloedrijkste dekstations. Bij Bachl stonden onder meer hengsten als Caretello B (foto), Acasino B, Dollar d’Or SB en Quadrigus Son ter dekking.

Update: Zes Bachl-hengsten ontsnapt aan vlammenzee

Bron: Horses / Frankenpost

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

4 reacties op “Hengstenstation Bachl afgebrand, 35 dode paarden

 • J. Wijma

  Verschrikkelijk!!! Dit is niet in woorden uit te drukken, wij wensen de familie héél veél sterkte toe met dit grote verlies.

  Manege Vrieswijk

 • Inge Kuntzelaers

  afschuwelijk wat een groot verdriet :(, alle sterkte X

 • monique

  vreselijk… sterkte voor alle betrokkenen

 • Nicole

  Vreselijk, ik was al over mijn toeren toen mijn 37jarige Hannoveraan overleed. Eigenlijk heel mooie leeftijd, de meesten halen het niet.

  Maar 35 paarden moeten afstaan en dit door brand.Vreselijk, waarom.
  Ik wens de familie en alle mensen die met deze paarden heel veel moed en sterkte toe. Dit zal nog lang in hun geheugen blijven hangen.

  Sterkte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook