Ga naar hoofdinhoud

Henrike Sommer ernstig gewond na val van paard

De Duitse amazone Henrike Sommer-Böker is ernstig gewond geraakt nadat ze bij een training voor de Warendorfer Hengstparade van een hengst af viel. De jonge paarden- en hengstenspecialiste kwam na haar val onder het paard terecht.

Sommer-Böker werd per helikopter naar het plaatselijke ziekenhuis vervoerd. Daar bleek dat ze ernstige fracturen aan haar been en drie wervels heeft. Ze heeft inmiddels twee operaties ondergaan.

De amazone werkt sinds mei 2015 voor het Landgestüt Warendorf.

Bron: Eurodressage.

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook