Ga naar hoofdinhoud

Het leven van Jappeloup verfilmd

Franse filmmakers hebben een bioscoopfilm geproduceerd over het leven van de Franse springlegende Jappeloup (v. Tyrol II). De door Gerd Sosath gefokte Incello (v. Indoctro) is een van de paarden die de rol van Jappeloup zal gaan vertolken.

Hoewel Jappeloup nog geen 1,60m groot was, boekte hij vele successen in de jaren ’80 en was hij bij leven al een legende. Onder de Fransman Pierre Durand won hij onder andere goud op de Olympische Spelen in Seoul 1988 en goud op de Europese kampioenschappen in Sankt Gallen 1987.

De verfilming van Jappeloup is de duurste Franse filmproductie van het jaar en zal vanaf 13 maart in Franse en Belgische bioscopen te zien zijn.

Bron: Horses / Sosath.com / IMDB.com / Facebook.com/Jappeloup

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook