Ga naar hoofdinhoud

Het olympisch paard als Nederlands exportproduct

Nederland had Duitsland al van zijn troon verstoten als het gaat om het fokken van toppaarden. De Olympische Spelen bevestigen dit. Van de 99 paarden die uitkomen zijn er dertig van Nederlandse bodem. En ze doen het goed: vier keer goud, vier keer zilver en tweemaal brons. 23 paarden zijn afkomstig uit Duitsland, 17 uit Frankrijk.

Verschillende media besteden aandacht aan de Nederlandse toppaarden. Zo ging BNR woensdag langs bij fokster Annelou de Man. Uit haar stal komt Ravel, die met zijn Amerikaanse dressuurruiter Steffen Peters in Londen is. Volgens De Man doet Nederland het zo goed door de combinaties die gemaakt worden tussen hengst en merrie en de manier waarop de jonge paarden vervolgens worden opgeleid.

Klik hier voor het fragment.

Ook is op BNR een interview te horen met Henk Engelenburg, die voor het Financieel Handelsblad een artikel schreef over de Nederlandse paardenhandel.

Klik hier voor het fragment.

Jose en Peter van Wegen uit Raalte zijn de fokkers van een ander olympisch paard. Hun Vindicat W won met de Britse springruiter Peter Charles goud in de teamfinale. Woensdag kwamen de fokkers tweemaal voor de camera.

Klik hier voor het item van EenVandaag.

Klik hier voor het item van RTV Oost.

Naast de paarden is er ook aandacht voor de ruiters. Vrijdag 10 augustus om 20.00 is op RTL 4 Adelinde Cornelissen te zien in ‘Ik kom bij je eten’. Hiervoor was presentatrice Quinty Trustfull op bezoek in Nijkerk. Cornelissen is momenteel met Parzival in Londen.

Klik hier voor een overzicht van de afstamming van de olympische prijswinnende paarden.

Bron: Horses

 

 

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook