Ga naar hoofdinhoud

HH Azur beste springpaard 2017, Gazelle meest verdienende

Exclusief
McLain Ward en HH Azur, Wereldbeker Omaha 2017Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De HorseTelex ISV is het gemiddeld aantal punten dat een paard in een bepaalde periode heeft behaald bij minimaal 25 starts. De hoogste ISV over 2017 is bij de springpaarden voor McLain Wards SBS-merrie HH Azur (Thunder van de Zuuthoeve x Sir Lui). Op de geldranking moet Azur het doen met de tweede plaats, Kent Farringtons BWP-merrie Gazelle won in 2017 het meeste prijzengeld (meer dan een miljoen euro). 

Opvallend is het aantal merries in de top van de ISV Ranking over 2017. Na Azur komt Eric Lamazes Fine Lady 5 (Forsyth x Drosselklang), Luciana Diniz’ Fit For Fun (For Pleasure x Fabriano) en Laura Krauts Zeremonie (Cero I x Quick Star).  Pas op plaats 5 komt de eerste ruin: Sergio Alvarez Moya’s KWPN’er Arrayan (Baloubet du Rouet x Grannus, ) en Harrie Smolders’ Don VHP Z (Diamant de Semilly x Voltaire) is de eerste hengst op plaats 6.

Waar de schoen wringt

Als je deze top-6 vergelijkt met traditionele rankings op basis van prijzengeld, wordt duidelijk waar de schoen wringt. Zo komt Zeremonie niet in de top-20 van de geldranking voor, de nummer 2 van het EK Don VHP Z komt pas op plaats 12,  en de hoogst geplaatste KWPN’er Arrayan (gefokt door Benny Wezenberg) op plaats 15.

Meer dan een miljoen voor Gazelle

Op de geldranking wordt HH Azur ingehaald door Kent Farringtons Gazelle (v. Kashmir van Schuttershof), die op de ISV Ranking 12e staat. Gazelle verdiende in 2017 meer dan een miljoen (1.073.624 euro). HH Azur bleef ‘steken’ op 878.113 euro.

De derde plaats op de geldranking is voor Philipp Weishaupts L.B. Convall (v. Colman), de winnaar van Spruce Meadows 2017, met 791.232 euro. Op de ISV Ranking over 2017 staat Convall 18e.

Alles wordt meegenomen bij ISV

Alles wordt meegenomen bij de ISV: het niveau (in een 1.60m zijn de meeste punten te verdienen), het aantal rondes (in een twee-ronden wedstrijd zijn meer punten te verdienen), het aantal fouten (als er een balk af gaan betekent dat minder punten) en het aantal deelnemers (de beste 50 procent krijgt bonuspunten).

Klik hier voor de volledige ISV Ranking 2017 (alleen voor abonnees)

Bron: HorseTelex Results

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook