Ga naar hoofdinhoud

Hickstead Derby nog zonder sponsor

Springen
Foto: Lonneke Ruesink

Een van de meest vooraanstaande rubrieken van Groot-Brittanië, de Hickstead Derby, is nog altijd zonder sponsor. “Het wordt krap”, liet Hickstead-directeur Lizzie Bunn weten. Om de toekomst van de derby veilig te stellen is meer dan honderdduizend pond nodig. Vorig jaar ontving de winnaar nog vijfendertigduizend pond.

In oktober liet Carpetright weten het sponsorschap na twee jaar te beëindigen. Bunn: “We beginnen in Maart al de planning te maken, dus het is noodzakelijk dan een sponsor te hebben. De afgelopen jaren bestond het prijzengeld uit honderdtwintigduizend pond en om dit te behouden is een sponsor nodig.”

Met nog maar zes maanden te gaan alvorens het concours van start gaat, neemt de druk enorm toe. De Britse topruiter Tim Stockdale liet weten het een ‘tragedy’ te vinden wanneer de derby verloren zou gaan.Ook de toekomst van de in Hickstead gehouden Nations Cup staat ter discussie. Hoewel het Saudi Equestrian Fund een gigantisch sponsorcontract heeft gesloten met de FEI en er toezegging was dat Hickstead de Nations Cup kon blijven organiseren, lijkt de sponsoring toch minder ver te reiken dan verwacht. Slechts vijftigduizend euro wordt beschikbaar gesteld aan vijf sterren-evenementen als Hickstead, terwijl dergelijke concoursen een totaal aan prijzengeld van tweehonderdduizend euro moeten uitkeren.

 

Bron: Horses / Horseandhound.co.uk

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook