Ga naar hoofdinhoud

Hickstead Derby nog zonder sponsor

Springen
Foto: Lonneke Ruesink

Een van de meest vooraanstaande rubrieken van Groot-Brittanië, de Hickstead Derby, is nog altijd zonder sponsor. “Het wordt krap”, liet Hickstead-directeur Lizzie Bunn weten. Om de toekomst van de derby veilig te stellen is meer dan honderdduizend pond nodig. Vorig jaar ontving de winnaar nog vijfendertigduizend pond.

In oktober liet Carpetright weten het sponsorschap na twee jaar te beëindigen. Bunn: “We beginnen in Maart al de planning te maken, dus het is noodzakelijk dan een sponsor te hebben. De afgelopen jaren bestond het prijzengeld uit honderdtwintigduizend pond en om dit te behouden is een sponsor nodig.”

Met nog maar zes maanden te gaan alvorens het concours van start gaat, neemt de druk enorm toe. De Britse topruiter Tim Stockdale liet weten het een ‘tragedy’ te vinden wanneer de derby verloren zou gaan.Ook de toekomst van de in Hickstead gehouden Nations Cup staat ter discussie. Hoewel het Saudi Equestrian Fund een gigantisch sponsorcontract heeft gesloten met de FEI en er toezegging was dat Hickstead de Nations Cup kon blijven organiseren, lijkt de sponsoring toch minder ver te reiken dan verwacht. Slechts vijftigduizend euro wordt beschikbaar gesteld aan vijf sterren-evenementen als Hickstead, terwijl dergelijke concoursen een totaal aan prijzengeld van tweehonderdduizend euro moeten uitkeren.

 

Bron: Horses / Horseandhound.co.uk

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook