Ga naar hoofdinhoud

Holloway wint in Tyron met KWPN-er Donnalaris

De jonge Amerikaanse amazone Hunter Holloway won gisteren de met 20.000 dollar gedoteerde U25 wedstrijd aan boord van haar Nederlands gefokte KWPN schimmelmerrie Donnalaris (v Calido I). De twee zijn nog niet zo lang een combinatie.

De 9-jarige merrie is gefokt door A.F. Oude Nijeweme en is in eigendom van de Amerikaanse Virginia Bartholomay. Holloway reed gisteren maar liefst vier paarden door het parcours, dus was al enigszins op de hoogte toen ze Donnalaris naar de overwinning stuurde in 28,2 seconden.

Emanuel Andrade werd tweede met Clouwni in 29,5 seconden. Clouwni werd eerder uitgebracht door Todd Minikus. Brittni Raflowtiz werd met BWP-er Hope Van’t Zorgvliet derde met 30,0 op de klok.

Belofte voor de toekomst

Holloway blijft voorlopig U25 rubrieken rijden met Donnalaris, maar wil op termijn wel naar de internationale GP. “Laten we eerst eens zien hoe het allemaal gaat. Het is een fantastisch paard en erg snel. We zijn nog maar net begonnen en ons aan het ontwikkelen als combinatie. Ik ben erg enthousiast over de toekomst met dit paard” aldus de jonge amazone.

 

Bron: Persbericht CSI Tyron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.