Ga naar hoofdinhoud

Hong Kong Masters en bonus voor Kutscher en Van Gogh *video*

Update
Marco Kutscher hier met Van Gogh Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Presteren onder druk kun je gerust aan Marco Kutscher overlaten, dat bewees hij zojuist met de grandioos springende Van Gogh in de ontknoping van de Longines Hong Kong Masters. Als laatste starter had hij alle kaarten voor de overwinning en een bonus van 250.000 dollar in handen en maakte daar goed gebruik van. Met 1,5 seconde verschil verwees hij Kevin Staut naar de tweede plek. 

Alle elf foutloze combinaties uit de eerste ronde mochten terugkomen voor de tweede omloop in de piste van de AsiaWorld-Expo. Ook de snelste vierfouter, Jessica Mendoza, mocht zich ook melden voor een tweede ronde. Het tweede, compleet aangepaste parcours, kende een aantal zeer lange lijnen, waardoor de ruiters tussen de sprongen veel snelheid konden ontwikkelen.

Roger Yves Bost was met Sangria du Coty de eerste ruiter die foutloos bleef. Zijn tijd van 48,05 seconden werd al in de volgende rit verbeterd door Daniel Deusser en Clintop (v. Clinton). De Duitser reed een relaxt ogende ronde en kwam in 47,60 seconden over de streep, hetgeen goed voor de zesde plaats in het eindklassement was.

Simon Delestre en zijn Chesall Zimequest (v. Casall) bewezen dat je zonder geluk nergens komt. In hun jacht naar een snelle tijd balk stuiterde een balk in de lepels. Hij kwam in 46,76 seconden over de streep en nam kortstondig de leiding over maar werd uiteindelijk vierde.

Bertram Allen, goed voor twee overwinningen eerder in de week, verspeelde een derde overwinning door in de tweede helft van het parcours wellicht iets teveel van Hector van de Abdijhoeve te vragen. Het paard waar hij de openingsrubriek in Hong Kong mee won, kwam licht bokkend in protest waardoor hij wat tijd verloor en misschien wel de overwinning verspeelde. Zijn tijd van 47,11 seconden leverde de vijfde plaats op.

John Whitaker en Argento, winnaars van de Hong Kong Masters in 2015, zijn in supervorm, maar een balk weerhield de oude rot van een herhaling van het huzarenstukje. De combinatie werd negende in het eindklassement.

Emanuele Gaudiano en Caspar 232 tikten in hun basisronde ook een keer flink het hout aan, maar de Berlin-zoon was een stuk scherper in de finaleronde en verbeterde de tijd van Delestre met 0,02 seconden. Lang mocht Gaudiano niet in de winnaarsstoel zitten, want Kevin Staut en zijn snelle For Joy van het Zorgvliet lieten zien dat het nog sneller kon.

Stauts tijd van 46,61 leek moeilijk te kloppen tot Marco Kutscher en de KWPN-goedgekeurde zoon van Numero Uno de piste betraden. Kutscher maakte met een overwinning kans op de bonus van 250.000 dollar, doordat hij in oktober eveneens met Van Gogh de Grote Prijs van Los Angeles op naam had geschreven.

Kutscher maakte handig gebruik van de grote galopsprongen van zijn paard en stoof in een fantastische eindspurt in een tijd van 45,16 seconden over de streep. Een glunderende Kutscher mocht de trophy in ontvangst nemen, evenals twee cheques: 165.000 dollar voor de winst en 250.000 dollar bonus.

Gerco Schröder kwam slechts met een paard naar Hong Kong. Glock’s Zaranza (v. Karandasj) tikte in de laatste lijn de voorste balk van de oxer naar beneden en moest met vier strafpunten vergeefs afwachten of hij een plaats in de tweede ronde zou krijgen. Schröder eindigde op de 15e plek.

Patrice Delaveau met Lacrimoso 3 HDC (v. Landjunge), maakte kans op de bonus van 500.000 voor een opeenvolgende overwinning, door zijn winst in de Masters van Parijs in december. Maar de Fransman kreeg een fout op de uitsprong van de driesprong en ook op de laatste hindernis tikte Lacrimoso een dure balk in het zand, waardoor Delaveau niet meer in de tweede omloop mocht starten en naar zijn bonus kon fluiten.

Maikel van der Vleuten maakte met VDL Groep Arera C (v. Indoctro) eveneens twee springfouten in het basisparcours en kwam daarmee op de 19e plaats.

Bekijk hieronder de winnende rit van Marco Kutscher en Van Gogh.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook