Ga naar hoofdinhoud

Hoogst gemiddelde prijs ooit op Expo Talent Sale

Gisteravond kende de elfde editie van de Expo Talent Sale in Enschede de hoogst gemiddelde prijs ooit van alle voorgaande edities. De topper werd Carino (v. Larino) voor 165.000 euro.


Een echte uitschieter qua prijs ontbrak op de tijdens Indoor Twente gehouden veiling. Wel werden er maar liefst negen jonge springpaarden voor meer dan 100.000 euro verkocht en bedroeg de omzet 1,864 miljoen euro. De Duitse springruiter René Tebbel kocht voor 165.000 euro de topper Carino (Larino x Numero Uno). De ruiter deed dit in opdracht van Alexandr Onischenko. De springpaarden zijn de afgelopen periode veel uitgeprobeerd, maar Alexandr Onischenko meldde zich pas vanmiddag en kocht het jong talent voor zijn Oekraïense team.

Jeroen Dubbeldam, die de veilingpaarden samen met Wim en Ben Schröder selecteert, was een tevreden man na afloop van de veiling. “Dit was super. Een echte veilingtopper ontbrak, maar dit is naar mijn mening veel beter.” Vorig jaar werd er een gemiddelde prijs van 72.773 euro gerealiseerd, dit jaar kwam die op 81.043 euro uit. “Dit zegt meer over de hele kwaliteit van de groep. Het voorgevoel dat we hadden kwam uit. We meenden al dat we de beste groep paarden tot nu toe geselecteerd hadden.”

Vladimir Beletzky uit Rusland, die een avond eerder voor 400.000 euro de wereldkampioen van de vijfjarige springpaarden kocht op een Duitse springpaardenveiling, investeerde in Enschede opnieuw. Hij legde 150.000 euro neer voor Doris (Tangelo van de Zuuthoeve x Kroongraaf), terwijl Russische vrienden van hem 135.000 euro betaalde voor Diarado HS (Vigaro x Voltaire). De getalenteerde Ierse springruiter Bertram Allen mag voor 120.000 euro Valentino VZ (Verdi x Converter) aan zijn stal toevoegen.

Er is ook springtalent behouden voor Nederland. Ivo en Ellen Campagne van Stoeterij Sterrehof legde bijvoorbeeld 115.000 euro neer voor Eddie Blue (Mr.Blue x Larome), die in de toekomst gereden zal worden door Marc Houtzager of Julia Kayser. Vincent Voorn prijst zich gelukkig met Dante (Padinus x Mr.Blue), die voor 140.000 euro werd aangekocht door zijn sponsoren Kees en Natasja Kleer van Kleer Delicatesse in Vlaardingen.

“Ik heb nu een viertal paarden van deze mensen te rijden. Het zijn echte liefhebbers, die ik een jaar geleden ontmoette”, vertelt Vincent Voorn. “We hadden hier drie paarden op het verlanglijstje staan en ik ben heel blij met deze. Het voelt goed om op de Expo Talent Sale te investeren. Het is Jeroen, Ben en Wim wel toevertrouwd om goede paarden te vinden, je weet van wie je ze koopt. Dat geeft veel vertrouwen.”

Het openingstuk, een bronzen standbeeld van een veulen beschikbaar gesteld door Erna Visser, bracht 11.000 euro op. De opbrengst komt ten goede aan Stichting Manege het Roessingh in Enschede.

Bron: Horses / Wendy Scholten

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook