Ga naar hoofdinhoud

Hoogste scores voor Unieko en Manno-dochters bij IBOP

Vijf tuigpaardmerries werden vandaag gepresenteerd bij de indoor-IBOP in Ermelo. Twee ervan behaalden 75 of meer punten, het vereiste aantal om in aanmerking te komen voor her predicaat keur. De jury werd gevormd door Lammert Tel (lid hengstenkeuringscommissie) en Peter Stevens (lid verrichtingsjury).

De driejarige Unieko-dochter Gerianne M van fokker J. Meijers uit Orvelte was met 91 punten veruit de beste. Daarmee is deze merrie overigens ook de hoogst scorende merrie van dit jaar. Harm Jan Veenstra was de rijder. De merrie was al PROK gekeurd en is met het behalen van dit resultaat nu elite. Gerianne M scoorde voor alle onderdelen een 9. Ze werd dit jaar ster met 80 punten voor exterieur, 84 voor beweging en 82 voor algemeen beeld.

De tweede merrie die slaagde was de vijfjarige Manno-dochter Emair van fokker J. Kramer uit De Goorn. Zij behaalde 76 punten. Nico Calis was de rijder. Het predicaat ster behaalde ze destijds met 74 voor exterieur, 72 voor beweging en 73 voor algemeen beeld.

Afgelopen voorjaar slaagden er al drie merries voor de indoor-IBOP, maar gedurende het seizoen kunnen merries ook buiten op de lokale keuring of centrale keuring ook het predicaat keur behalen door het afleggen van een alternatieve IBOP. Daarbij moet er tweemaal 75 of meer punten worden gescoord. Twaalf merries wisten dit jaar via de alternatieve IBOP het keurschap te behalen.

Bron: KWPN

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Hoogste scores voor Unieko en Manno-dochters bij IBOP

  • Annie de Wit

    Normaliter publiceert het KWPN de uitslagen op de site, dat is dit keer echter niet zo.
    De cijfers waren op zichzelf ook wel erg opvallend te noemen, transparantie over wat hier achter de schermen gebeurt is echter wel in het belang van de leden !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook