Horse Service International baalt van suggestieve berichtgeving FIOD

De doorzoeking van de stal van Robert Vos- Foto: still FIOD-video

In een interview met De Limburger distantieert het transportbedrijf Horse Service International uit Meterik zich van fraude in de paardenbranche. Afgelopen woensdag werden inzake een verdenking van belastingontduiking door Robert Vos invallen gedaan op de stal van Vos, het kantoor van zijn accountant en bij de transporteur.  Directeur Lau van Nieuwenborg baalt van  ‘suggestieve en tendentieuze berichtgeving’ van de FIOD, vertelt hij aan De Limburger. 

“Wij worden gelinkt aan belastingfraude met paarden”, zegt Van Nieuwenborg. “Maar wij hebben niets met de aan- en verkoop te maken. Wij zijn slechts een dienstverlenende transporteur. Hier kunnen we ons moeilijk tegen verweren. De mensen zullen denken: waar rook is, is vuur.”

NVWA en FIOD stormen met 35 à 40 man binnen

Lau van Nieuwenborg en Wil Lucassen (de financiele man bij Horse Service International) hebben ook moeite met de werkwijze van de FIOD en NVWA, die woensdag met circa 35 à 40 medewerkers, agenten, officier van justitie en rechter-commissaris het bedrijfspand binnenvielen. “Wij transporteren 2500 tot 3000 paarden per jaar”, zegt Van Nieuwenborg. “Het komt geregeld voor dat we aan de Belastingdienst inzage moeten geven in dossiers. Dat is geen enkel probleem. Ik snap niet waarom dit in dit geval niet had gekund. De FIOD en NVWA gaan als een olifant door een porseleinkast.”

Opmerkingen over transport via buitenlandse luchthavens

Van Nieuwenborg laakt de uitlating van de FIOD dat de paarden ‘vermoedelijk via buitenlandse luchthavens werden uitgevoerd’. “Alsof daar iets mis mee is. Wij moeten uitwijken naar Luik, Frankfurt en Luxemburg omdat niet iedere bestemming vanaf Schiphol bereikbaar is.”

Lees hier het complete interview (of via Blendle.com)

Lees ook:

Robert Vos ontkent aantijgingen: ‘Verdenking grote onzin’

Bron: De Limburger

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.