Ga naar hoofdinhoud

Houtzager derde op CSI5* Wenen

Marc Houtzager en Bylou (v. Phin Phin). Foto FotoTrailer
Door in 60.42 seconden het parcours af te leggen, bezette Marc Houtzager met Sterrenhof's Bylou (v.Phin Phin) de derde plaats. Julien Epaillard beet het spits af bij de Mercedes-Benz Championat. Hij zette met Tradition de la Roque (v. Kannan) de tijd zo scherp dat niemand anders in de buurt kwam.

Lange tijd wist Houtzager de tweede plaats vast te houden, maar de Oostenrijker Max Kühner legde het parcours over 1.45/1.50m toch nog een seconde sneller af dan Houtzager. Dit deed hij met Electric Touch (v. Untouchable Z). Ook de tijd van Kühler kwam niet bepaald in de buurt van de winnende tijd van 56.59 seconden.

Als vierde mocht de KWPN-gefokte Believe zich opstellen met haar ruiter Daniel Bluman. De vijfde prijs was de uit Qatar-afkomstige Bassem Mohammed. Hij zadelde de tienjarige schimmelruin Argelith Squid.

Nederlandse ruiters

De beste Nederlander na Marc Houtzager was Leopold van Asten met VDL Groep Alexia Z. Hij liet net als Maikel van der Vleuten en Kevin Jochems een balkje vallen en eindigde op een zestiende plaats. Van der Vleuten met VDL Groep Quatro op een achttiende plaats en Jochems met Flugel van ’t Palmenhof op een 22ste plaats.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook