Ga naar hoofdinhoud

HOYS: Raijmakers zesde, Thijssen vierde

Leon Thijssen Olaf Tyson HOYS BirminghamDe Nederlandse springruiters Piet Raijmakers en Leon Thijssen boekten afgelopen weekend opnieuw goede resultaten tijdens de Horse of the Year Show (HOYS) in Birmingham. Raijmakers eindigde zaterdag als zesde, Thijssen eiste zondag een vierde plek op. Beide rubrieken gingen over 1,60 meter.

Raijmakers reed Van Schijndel’s Orchidee (v. Indoctro) rond in een tijd van 54,99 seconden. De Brit Nick Skelton won deze rubriek met Nemo. Hij finishte in een tijd van 47,60 seconden. 

Leon Thijssen bleef tijdens de eerste omloop foutloos, maar moest acht strafpunten incasseren tijdens de tweede ronde. Hij passeerde de finishlijn met 46,63 seconden. Thijssen had Tyson gezadeld, een negenjarige bruine hengst met als vader Numero Uno. Voor zijn vierde plaats ontving hij 1.800 pond (ruim 1.900 euro). De Britse Ellen Whitaker was in deze rubriek de sterkste deelneemster. Zij reed de KWPN-merrie Equimax Ocolado (v. Habsburg) foutloos rond in een tijd van 53,69 seconden. Als Thijssen geen fouten had gemaakt, was hij als tweede geëindigd. De Brit Ben Maher eindigde nu als tweede en was nog een fractie sneller dan Thijssen. Zijn tijd was 46,23 seconden. Maher had vier strafpunten.

Bron: Horses.nl 

Klik hier voor meer uitslagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook