Grégory Wathelet: ‘Ik vertrouw op Eldorado in Calgary’

Gregory Wathelet - Coree, (c) Arnd Bronkhorst

Drie evenementen zijn geselecteerd om de springsport Grand Slam te kunnen winnen. Eerder dit jaar was al de Rolex Grand Prix van Aken. Deze week is het tweede toernooi van de Rolex Grand Slam-reeks dat wordt gehouden in Calgary. Het evenement in Genève volgt nog later dit jaar. Grégory Wathelet dingt nog mee in de kans om de Rolex Grand Slam van de springsport te winnen. Aken-winnaar Wathelet gaat er voor op Spruce Meadows:  “Ik weet dat het heel moeilijk gaat zijn om te winnen in Calgary. Maar voor mij is dit nu misschien een unieke kans en ik wil al mijn energie erin steken”, beloofde Grégory Wathelet.

Eerder wist Scott Brash de Rolex Grand Slam titel te winnen. Er zijn vele grote namen die aan de start van dit evenement in Canada zullen verschijnen. De Brazilaan Pedro Veniss, die vorig jaar nog de Rolex Grand Prix in Genève won geeft het volgende aan over zijn win kansen in Calgary: “mijn paarden zijn goed voorbereid en ze hebben hier deze zomer fantastisch gesprongen. Ik geloof in mijn kansen. Maar de eindbeslissing zal in de ring worden genomen”.

‘Het is allemaal magischer op Spruce Meadows’

Spruce Meadows is een speciaal evenement volgens Grégory Wathelet: “Buiten het feit dat het de volgende wedstrijd in de rij is, is Spruce een heel bijzondere wedstrijd. Spruce is echter totaal anders als de wedstrijden die we gewend zijn te rijden. Het parcours is er anders gebouwd, de hindernissen zijn anders, het is allemaal magischer. Je hebt een paard nodig dat niet snel onder de indruk is. Dat is de sleutel tot succes op deze groene graspiste. Daarom vertrouw ik op Eldorado in Calgary”.

Verjaardag

Op 10 september is ook de verjaardag van Grégory Wathelet, wanneer hij wordt gevraagd naar zijn mooiste cadeau, zegt hij het volgende: “Natuurlijk zou de overwinning het mooiste cadeau zijn, nee even serieus, het is puur toeval dat de Spruce Meadows Masters en m’n verjaardag samen vallen. Ik wil gewoon zo goed mogelijk presteren. Mijn kansen op een overwinning zullen even hoog zijn als voor de andere ruiters, en iedereen is gebrand op de winst. Ik zal hard strijden om m’n verjaardag memorabel te maken.”

Bron: Sprucemeadows

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.