Ga naar hoofdinhoud

Image HBC en Heliotroop VDM winnen in de Zilfia’s Hoeve

Heliotroop VDM in 2016 Foto: Rosan Wilts
Op tweede Paasdag kwamen niet alleen de tuigpaardnieuwelingen in de baan in de Zilfia's Hoeve, er was ook plaats voor de oudere tuigpaarden. Winnaars van deze rubrieken waren de KWPN goedgekeurde hengsten Image HBC (v. Ditisem) en Heliotroop VDM (v. Colonist). Henk Hammers deed goede zaken vandaag en ging met twee overwinningen en twee tweede plekken naar huis.

Harry van Middelaar had Image HBC al goed in vorm voor het seizoen. De voshengst draafde enorm ruim, nam veel bodem en keek wakker en alert uit zijn ogen. Hiermee won hij de eerste limietklasse. Nummer twee werd de elitemerrie Giantha (v. Atleet), zij toonde heel stabiel in handen van Henk Hammers met veel actie in de voor- en achterbenen. Derde was Ilanda (v. Eebert), geshowd door Robbie van Dijk.

Tweede limietklasse

In de tweede limietklasse was de winst voor Henk Hammers met de hengst Heliotroop. De tweede plek was voor de chique Heideroos (v. Cizandro), zij toonde veel actie in de benen met een opvallend sterk ondertredend achterbeen. Harry van Middelaar showde deze donkerbruine merrie. Derde was de door Nico Calis geshowde elitemerrie Hillydessa (v. Colonist).

Manno’s aan de top

In de derde limietklasse ging de overwinning naar Nico Calis met de keurmerrie Emaire (v. Manno). Henk Hammers werd ook in deze rubriek tweede, dit keer met de elitemerrie Funita (v. Manno). Emaire toont altijd zeer spectaculair, maar kan wel eens exploderen. Haar optreden bleef deze keer niet geheel foutloos, maar was wel voldoende voor de overwinning mede door haar royale voorbeengebruik.

Ereklasse weer voor Hammers

In de Ereklasse ging de overwinning weer naar Henk Hammers. Hier won hij met de zelfverzekerd optredende keurmerrie Dendrini (v. Manno). De vos Van Oranje (v. Blokland Shales) werd tweede, geshowd door Hans Robben. Nummer drie was Thijs Blankendaal met Amaretto (v. Hofmeester).

Bron: Paardenkrant-horses.nl/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.