Ga naar hoofdinhoud

Impala SMH en VDL Groep Hurricane winnen aftrap Stal Hendrix competitie

Impala SMH (v. Zambesi) met Liza Tiebot Foto: Jacquelien van Tartwijk
De opkomst was groot bij de eerste wedstrijd van de Stal Hendrix competitie in Koningsbosch met 82 combinaties bij de vierjarigen en 67 combinaties bij de vijfjarigen. De vierjarigen werden gekeurd voor het deskundige oog van juryleden Arno Neessen en Paul van Haarlem. Hier kwam de KWPN-goedgekeurde hengst Impala SMH (v. Zambesi) als beste uit de bus.

De hengst kreeg onder Liza Tiebot een negen voor wijze van springen en een 8,5 voor het gaan in het parcours. De hengst die in eigendom is van Minne Hovenga en Sjaak van der Lei stak met kop en schouders boven de andere vierjarigen uit. Hij viel vooral op door zijn reflexen die hij van zijn vader lijkt te hebben geërfd.

De top drie werd verder gevormd door Isabella HX (v. Diamant de Semilly) en VDL Groep Inca (v. Clinton I). Isabella HX kreeg onder Tim van den Oetelaar een 8,6 voor de wijze van springen en een 8 voor het gaan in het parcours. De merrie beschikt over veel vermogen. VDL Groep Inca werd gereden door Joep van der Kampen. Inca’s optreden werd gewaardeerd met een 8,1 en een 8,3.

Klik hier voor de uitslag.

Vijfjarigen

Bij de vijfjarigen was de overwinning voor Numero Uno-zoon VDL Groep Hurricane uit de Grand Prix-merrie Think Twice II. Net als Impala SMH kreeg VDL Groep Hurricane een negen voor de wijze van springen en een 8,5 voor het gaan tussen de hindernissen. Hij liet onder Niclas Parmler zien over veel atletisch vermogen te beschikken.

Ook Corragio (v. Conthargos) verdiende een 8,5 voor het gaan tussen de hindernissen. Met een 8,3 voor de wijze van springen erbij werd Corragio onder Patrick Lemmen tweede. Met een miniem verschil van 0,3 punten volgde Haranta (v. Zirocco Blue) gereden door Nicole Mestrom op plaats drie.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.