Ga naar hoofdinhoud

Imponerende Florian P en Albert Zoer pakken vijfjarigentitel

Albert Zoer, hier met Florian. Foto: Jacquelien van Tartwijk
De KWPN Hengstenkeuringscommissie werd het vandaag makkelijk gemaakt in hun keuze Florian P wel of niet aan te wijzen voor de derde bezichtiging. De Zirocco Blue VDL-zoon uit de internationaal springende Cardento-merrie Barbarella snelde onder Albert Zoer zojuist naar de kampioenstitel bij de vijfjarige springpaarden in de Isah Cup en daarmee is een ticket voor de derde bezichtiging (en hoogstwaarschijnlijk verrichtingsonderzoek) binnen.


Zoals we van Albert Zoer gewend zijn, reed de Drenth met het mes tussen de tanden de barrage – uiteindelijk goed voor een tweede plaats in de dagprijs waardoor Zoer en Florian P op elf plaatsingspunten eindigen. Florian P imponeerde met zijn springtechniek, maar ook zijn vermogen en goede instelling. “Rio komt nog te vroeg”, lacht Zoer. “Maar ik denk dat dit paard alle mogelijkheden heeft”, stelt de topruiter over het fokproduct van P.W. Pijnacker en T.F. Pijnacker-Dam uit Augsbuurt.

Foto: Jacquelien van Tartwijk
Foto: Jacquelien van Tartwijk

‘Ik rijd hem wel’
Een hengst die eveneens hoge ogen gooide dit kampioenschap is Forsyth (Carambole x Voltaire), die onder Willem Greve op de tweede plaats eindigde in het kampioenschap. Een vierde plaats in de dagprijs leverde de nummer twee van het tussenklassement de reservetitel op. De overtuigende hengst van Lauw van Vliet werd overigens afgelopen maandag pas voor het eerst gereden door topruiter Willem Greve. “Richard (Kapteyn, red.) is geblesseerd, dus Forsyth had geen ruiter voor dit kampioenschap. Afgelopen zaterdag in Ommen vroeg Willem mij: ‘Wie rijdt jullie Carambole nu eigenlijk volgende week?’ Niemand, antwoorde ik. En toen zei Willem direct: ‘Oh, dan rijd ik hem wel’,” vertelt de immer enthousiaste hengstenhouder.

Twee keer Van Mierlo
Derde plaats in het kampioenschap was ook voor Willem Greve met een imponerende dochter van zijn tophengst Carambole: Formidable (mv. Calvados). De vierde plaats was voor Maikel van Mierlo met Follow Me (Andiamo x Winningmood) – volle broer van KWPN-hengst Dynamo. De zevende plek was ook voor Van Mierlo, dit keer met de super springende merrie Fearless (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Lennard de Boer pakte met Falanita (Corland x Vincenzo) de vijfde stek in het kampioenschap, gevolgd door de als derde in de dagprijs geëindigde Patrick van der Schans en Formentera (Diamant de Semilly x Cassini I).

WK Lanaken
De eerste negen mogen naar het wereldkampioenschap in Lanaken, waaronder ook Olivier van der Vaart met Finn’s Pride (VDL Groep Zagreb x Apple Juice) en James Gilmartin met Favoriet U (Arezzo VDL x Ukato).

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook