Ga naar hoofdinhoud

Apache en Eldorado vd Zeshoek leveren meeste hengsten

Apache, vader van de veilingtopper. Foto Melanie Brevink
De data van de eerste bezichtingen van de KWPN Hengstenkeuring zijn bekendgemaakt en zijn terug te vinden in de agenda van het KWPN. Met de definitieve indeling zijn ook de hengsten bekend die deel gaan nemen aan het hengstenkeuringstraject.


De Lichte Tour-hengst Apache is de topaanvoerder van de dressuurhengsten. Maar liefst 29 zonen komen dit jaar op de eerste bezichtiging van de UB 40-zoon. De langverwachte eerste jaargang van de zesjarige hengst Charmeur zal dit jaar ook op de keuring verschijnen. De Florencio-zoon brengt 21 nakomelingen naar de keuring.

Jazz en Uphill hebben ieder 14 zonen in Ermelo en Bretton Woods tekent het vaderschap van 12 hengsten. Bordeaux en Andretti hebben beide 10 nakomelingen op de keuring, terwijl Uptown-zoon Bojengel met 8 nakomelingen op de proppen komt. De Grand Prix-hengst Tango heeft 7 zonen op de keuring. Dressuurfenomeen Totilas heeft zes nakomelingen in de eerste bezichtiging. Chippendale, Wynton en Vivaldi brengen ook zes zonen op de keuring.

De Clinton-zoon Eldorado van de Zeshoek is de topaanvoerder bij de springhengsten en komt met 19 zonen op de KWPN Hengstenkeuring. Stempelhengst Numero Uno levert 13 zonen af en Zirocco Blue VDL, Quality Time en Spartacus hebben 12, 10 en 9 nakomelingen op de keuring. Baltic VDL en Namelus R worden vertegenwoordigd door 8 zonen. Cantos, Mylord Carthago en Indoctro krijgen er zeven in de eerste bezichtiging. Zes nakomelingen van Baloubet du Rouet, Nabab de Rêve en Bernini zullen zich tonen aan de jury.

Vier hengsten hebben zich aangemeld voor de eerste bezichtiging in de richting Gelders paard.

Klik hier voor de agenda van het KWPN.

Bron: Horses / KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.