IOC president Bach eert FEI president De Vos met IOC President’s Trophy

Foto FEI/Richard Juilliart

Thomas Bach, president van het International Olympic Committee, bracht een eerbetoon aan FEI president Ingmar De Vos tijdens het jaarlijkse FEI Sports Forum. De Vos ontving de ‘IOC President’s Trophy’. “De paardensport heeft veel om trots op te zijn, en de ‘sky is the limit’!”, aldus Bach in zijn toespraak waarin hij een sculptuur ‘Sky Is The Limit’ aan De Vos overhandigde.


“De sport heeft niet alleen een lange Olympische geschiedenis, maar heeft ook altijd vooraan gestaan bij de gelijkwaardigheid tussen de seksen”, zei Bach verder. “De FEI is hierin echt de kampioen! Bach prees tevens het goede leiderschap en de continue modernisering van de sport.

Erkenning

“De trofee is niet alleen voor de FEI, het is voor onze hele gemeenschap,” zei Ingmar De Vos in zijn dankwoord. “Het is een erkenning voor onze ongelooflijke mooie mondiale sport, en om President Bach te citeren de sky is echt de limit!”

‘The Sky Is The Limit’

Ingmar De Vos kreeg een bronzen sculptuur, verguld in 24-karaat goud, ‘The Sky Is The Limit’ gemaakt door Alexander Krivosheiw. Het symboliseert de weg van een gouden medaillewinnaar van het begin tot de huldiging als kampioen.

Bron FEI

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.