Ga naar hoofdinhoud

Iphigeneia de Muze zeker gesteld voor Gregory Wathelet

Gregory Wathelet met Iphigeneia de Muze. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Een investeerder van Gregory Wathelet heeft een deel van Iphigeneia de Muze gekocht van Stal Lenssens. Hiermee wordt de toekomst van de BWP-merrie met Wathelet - met oog op het WK in 2018 - verzekerd. De Belgische topruiter heeft hoge verwachtingen van de achtjarige dochter van Erco van ’t Roosakker.

Iphigeneia de Muze wordt sinds februari 2015 uitgebracht door Wathelet. Als zevenjarige nam de merrie deel aan het WK jonge paarden in Lanaken en eindigde op de zestiende plaats in de finale. Daarna maakte Wathelet de merrie klaar voor het grotere werk. Er volgden verschillende klasseringen op 1,40/1,45 m-niveau. In augustus sprong het duo naar de zege in Opglabbeek.

De moeder van Iphigeneia is Excelentia de Muze, zij is ook moeder van de goedgekeurde hengst Inshallah de Muze.

Super gevoel

“We ontdekten Iphigeneia de Muze begin 2015. Ik heb haar toen zelf uitgeprobeerd en ze gaf een super gevoel waarna de koop snel gesloten was”, vertelt Johan Lenssens. “Gregory neemt zijn tijd en bouwt de merrie op naar het topniveau. M’n broer Patrick en ik werden benaderd door een geïnteresseerde investeerder van Gregory. We hebben besloten een deel te verkopen en haar bij Gregory te houden voor het latere grote werk.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook