Jacht op paardenverkrachter, tipgeld verhoogd

Foto: Lonneke Ruesink

In het Friese Beetsterzwaag werd vorige maand een merrie zo ernstig toegetakeld dat zij door de dierenarts uit haar lijden moest worden verlost. Inmiddels is de beloning voor de gouden tip die leidt tot arrestatie van de dader van de verkrachting en mishandeling van het paard verhoogd van 3.000 naar 5.500 euro.

Het IJslandse paard Aska werd ’s nachts in haar wei aan de Beetsterweg bij Beetsterzwaag ernstig toegetakeld. In de paardenkliniek in Wolvega volgde onderzoek, maar er bleek inwendig zoveel kapot dat er niks anders opzat dan de zesjarige merrie te laten inslapen.

Bloed en sperma

De dierenarts concludeerde dat de toegebrachte verwondingen alleen uitgevoerd konden zijn door een mens. Bovendien werd bloed en sperma gevonden.

Anonieme weldoeners

Een weldoener, die anoniem wilde blijven, meldde zich vervolgens bij eigenaresse Mirjam Scholte. Hij zegde 3.000 euro toe als beloning voor de gouden tip. Daar zijn nu nog twee donoren bijgekomen. De ene draagt 2.000 euro bij, de andere 500 euro. Ook zij willen anoniem blijven.

De politie komt graag in contact met getuigen. Niet alleen met mensen die ’s nachts wellicht iets verdachts gezien of gehoord hebben maar ook in de dagen voorafgaand aan het incident.

Bron: LC/FB

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.