Ga naar hoofdinhoud

Jack Ansems heer en meester in Black Horses Cup

Archieffoto Jack Ansems (hier met met Uxlanie Go). Foto: De Paardenkrant

Op initiatief van pannenkoekenproducent Jan Vink werd afgelopen weekend in Vlaardingen onder grote belangstelling om de Black Horses Cup gestreden. Na een spannend progressief duel was het Jack Ansems die met het volle pond naar huis ging. Hij stuurde Uxlanie Go (v. Lux) van fokker Harry van de Goor soeverein naar de winst.

“Het liep lekker”, vertelt Ansems. “De finale was eerlijk, maar niet overdreven zwaar. Vooral de laatste steilsprong was voor sommigen een echte nekkenbreker. Op de lange lijn ernaartoe werd nog wel eens teveel gemikt.”
Met name de springkwaliteiten van winnende troef Uxlanie Go worden geroemd. “Een enorm ongecompliceerd paard waar iedereen mee overweg zou kunnen. Uxlanie is voorzichtig en heeft veel vermogen. Hij staat hier nu anderhalf jaar op stal en de bedoeling is dit jaar internationaal een stap hogerop te maken.”
Doron Kuipers met Barquard (v. Barnaul xx) en Rob van der Voort met Winchester (v. Pharaon) completeerden het podium.

Dat Ansems in vorm was, bewees hij al in de ZZ-rubriek die hij met zijn andere troef Wilkina (v. Lupicor) op naam schreef. Daarin bleef hij Siebe Kramer met Coralie (v. Cornet Obolensky), tevens moeder van de Westfaals goedgekeurde A’Lee Spring Power (v. Argentinus), en Mario Wilson Fernandes op Chiquito Z (v. Chellano Z) nipt voor.
In de klasse Z toonde Bianca Schoenmakers haar ware aard. Zij snelde met Z-Day (v. Numero Uno) naar de winst voor Martine Pouw met Abu Dhabi (v. Nagano) en Jack Ansems met Zelena (v. Baloubet du Rouet).
In de M-rubriek ging de winst naar Roy Weel en Todessa K (v. Faldo). Hij bleek op de meet een fractie sneller dan Bianca Schoenmakers met Barbamama (v. Larino) en Jack Ansems met Crescendo Go (v. Tangelo van de Zuuthoeve).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook