Ga naar hoofdinhoud

Pen aan de leiding in CCI2* Strzegom

In het Poolse Strzegom gaat Elaine Pen momenteel na de dressuur en de cross aan de leiding in de CCI2* met Shady Grey. Merel Blom, die gisteren nog aan de leiding ging zakte naar de achtste plaats in de tussenstand. In de CIC2* Short eindigde Pen op de derde plek met Dostowjeski en in de eenster eindigde Blom met Ceda eveneens op de derde plaats.

CCI2*

Pen en de zoon van Beauchamp King, die vorig jaar met de Nieuw-Zeelander Jonathan Paget uitkwam op viersterren wedstrijden, gaan met een kleine voorsprong aan de leiding. Beeke Jankowski uit Duitsland volgt met 0.30 strafpunten achterstand op de tweede plaats met Loucius en Nicolai Aldinger, eveneens uit Duitsland staat met Newell voorlopig derde.
Merel Blom ging na de dressuur aan de leiding in deze rubriek met The Quizmaster, maar zakte na de cross van vandaag naar de achtste plek.

CIC2* Short

Karin Donckers en Jalapeno wonnen deze rubriek. Het Belgische duo klom een plekje omhoog vandaag in de cross en eindigde met 45.10 strafpunten in totaal. Michael Jung ging gisteren nog met Lennox aan de leiding, maar kreeg vandaag 13.60 strafpunten erbij opgeteld en werd vijfde. Felix Vogg en Cleveland III uit Zwitserland werden tweede met 45.20 strafpunten en Pen kreeg 48.20 strafpunten met de Diamond Hit-zoon, waarmee ze derde werd. Jung klom met FischerIncantas vandaag zes plaatsen omhoog en eindigde met 48.60 strafpunten op de vierde plaats met de goedgekeurde Holsteinerhengst.

CIC3* Nations Cup

Voor Nederland is Jeanette Chardon individueel de beste in de tussenstand van de Nations Cup na de cross van vandaag. Ze klom van de zeventiende naar de twaalfde plek met in totaal 59 strafpunten. De leiding is in handen van het Zweedse duo Ludwig Svennerstal en King Bob, op de voet gevolgd door Jung en FischerTakinou.

Voor het Nederlandse team werden Renske Kroeze en Jane Z, Eef Hamers met Capri van’t Gestelhof en Jordy Wilken met Chapeau Spirit vandaag uitgeschakeld in de cross. Tim Lips staat individueel voorlopig zeventiende met Brent, maar voor het team betekent dit de laatste de achtste en laatste plek in de uitslag.

Groot-Brittannië stond gisteren na de dressuur vierde, maar klom vandaag na de cross naar de eerste positie, Italië klom ook een plekje omhoog naar de tweede plaats en België staat voorlopig derde. Het Duitse team dat gisteren aan de leiding ging is vandaag naar de vierde plaats gezakt.

CIC1*

In deze rubriek heeft Ingrid Klimke met Königssee vanaf het begin de leiding genomen en deze niet meer uit handen gegeven. De Duitse amazone kwam uit op 32.10 strafpunten in totaal. Csaba Sarkozi uit Hongarije werd tweede met PK Halle Berry met 36 strafpunten.

Blom ging niet zo sterk van start met een zeventiende plaats na de dressuur, maar kwam zonder fouten rond in de cross en het springen en werd derde met 43.70 strafpunten.

Klik hier voor de tussenstand in de CCI2*
Klik hier voor de uitslagen in de CIC2* Short
Klik hier voor de individuele tussenstanin de Nations Cup
Klik hier voor de tussenstand van de teams
Klik hier voor alle resultaten in de CIC1*

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook