Ga naar hoofdinhoud

Jeroen Dubbeldam succesvol met nieuw, in VS gefokt paard

Counselor onder Jeroen Dubbeldam. Foto: Jacquelien van Tartwijk

Jeroen Dubbeldam en de in de Verenigde Staten gefokte Counselor maakten afgelopen weekend op ICNN Drachten hun internationale debuut. Counselor is een nakomeling van Judgement – de hengst die onder Beezie Madden ontzettend veel gewonnen heeft.


In de finale van de Small Tour kwam Dubbeldam met Counselor zelfs in de barrage, waar zij een mooie, rustige ronde neerzetten. Counselor werd in de Verenigde Staten gefokt uit de Farmer-dochter Shannondoah. In 2011 schafte John Madden – de man van Beezie Madden – Counselor aan. Hij verkocht het paard later aan Johannes Ehning, die besloot de negenjarige ruin onder te brengen bij Jeroen Dubbeldam.

Sinds de verkoop van Simon naar Abigail Wexner – de paardeneigenaar van Beezie Madden – is het contact tussen Stal de Sjiem van Dubbeldam en de stal van John en Beezie Madden steeds sterker geworden. Dubbeldam begeleidde Madden in het worden van een combinatie met de voorheen door hem gereden Simon. Ook heeft stalruiter Sjaak Sleiderink met het oog op verkoop van het paard tijdelijk de beschikking over de No Limit-zoon Zhivago gekregen, die in eigendom is van Abigail Wexner. Nu heeft Jeroen Dubbeldam dus ook de Judgement-zoon Counselor te rijden gekregen.

Bron: Horses / Facebook van Stal de Sjiem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook