Ga naar hoofdinhoud

Jessica Kürten één en twee in laatste Grote Prijs

Foto: Tamara van de Krol

In haar laatste Grote Prijs eindigt Jessica Kürten op één en twee: met Zapatero VDL wint ze de KWPN Grote Prijs, met de top vererver Arezzo VDL is ze tweede. Eind vorig jaar kondigde Jessica Kürten haar laatste wedstrijd aan, dat zou vandaag op de KWPN Hengstenkeuring zijn. Een eerste en tweede plek in de Grote Prijs is een meer dan verdiende afsluiting van de fenomenale carrière van de Ierse topamazone.


Zapatero VDL (v. Chin Chin) en Kürten gingen er als eerste starters meteen vol voor. Met de grootst mogelijke overtuiging reed de Ierse topper haar elfjarige hengst foutloos in 31,74 seconden. De donkerbruine viel op door zijn reflexen en tomeloze inzet in de risicovolle barrage. Wereldkampioen Jeroen Dubbeldam kwam met Quality Time TN (v. Quantum) nog het dichtst bij Kürten, maar werd uiteindelijk derde in 32,87 seconden. Als laatste starter gaf Jessica Kürten gas met de tophengst Arezzo VDL (Chin Chin x Heartbreaker), maar na de dubbelsprong vloog ze even uit de bocht. Dit scheelde uiteindelijk net die driekwart seconde verschil met Zapatero VDL: 32,41 seconden de eindtijd.

Jur Vrieling reed met de scherpe Zavall VDL (v. Casall) rustig in de barrage, terwijl Michel Hendrix en de zich zeer goed ontwikkelende Bustique (v. Indoctro) wel hun uiterste best deden. De sterk gereden barrage resulteerde in een vierde plek. Spartacus en nieuwe ruiter Henk van de Pol vonden hun Waterloo op de voorlaatste hindernis, eindresultaat: 4/33,78.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook