Jessica Springsteen laat van zich horen

Springpaard

Foto Lonneke Ruesink

Jessica Springsteen won gisteren de vijfsterren openingswedstrijd van het Global Champions Concours in Vienna met BWP-gefokte Vornado van den Hoendrik (v. Darco). Verschillende topruiter spaarden hun paarden voor de Grote Prijs op zaterdag en besloten slechts een paar sprongen te maken om hen te laten wennen aan de indrukwekkende arena.

Onder meer GCT-nummer één Edwina Tops-Alexander en Cevo Itot du Chateau (v. Le Tot de Semilly), Laura Kraut, die vorige week met Cedric (v. Chambertin) de Grand Prix van Lausanne won, Richard Spooner/Cristallo (v. Caretino), Harrie Smolders/Exquis Powerfee (v. Fedor) en Marc Houtzager met Sterrehof’s Opium (v. Polydor) besloten na een zwaar seizoen om de krachten van hun paarden te sparen.

Dit gaf jong toptalent de kans om van zich te laten horen. En dat gebeurde. Bruce Springsteens dochter Jessica zette twee foutloze rondes en een zeer scherpe tijd van 26,27 seconden neer. De Braziliaanse ruiter Marlon Zanotelli volgde met Carrito (v. Corrado I) op twee. Roger-Yves Bost zette met Castle Forbes Myrtille Paulois (v. Dollar du Murier) met 27,95 seconden eveneens een snelle tijd neer en eindigde daarmee op drie.

Gerco Schröder, die nog steeds in onzekerheid is over de toekomst van zijn paarden, verscheen met zowel Eurocommerce Calahan (v. Contendro) als Eurocommerce London (v. Nabab de Reve) aan de start, maar wist met respectievelijk zes en zeven strafpunten geen overtuigend resultaat neer te zetten.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Horses

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.