Ga naar hoofdinhoud

Jill Huijbregts: ‘Wat een rijkdom’

Jill Huijbregts met Zamacho. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vandaag startte Jill Huijbregts met twee paarden in de Zware Tour op de subtop in Emmeloord en reed beide paarden naar een podiumplek. Met haar 'good-old' Eventz Zamacho Z behaalde zij 69% in de Grand Prix, wat haar het oranje lint opleverde, en met de pas achtjarige Eventz Enzos Armani startte zij voor de tweede keer Intermédiaire II en verbeterde haar vorige score met bijna drie procent. Met de score van 65,39% werd ze vandaag ex-aequo derde in de Zware Tour. Manon van Hylckama Vlieg behaalde met Kingsley Archibald eenzelfde percentage in de Intermédiaire II. Milou Zijlstra werd tweede met Upset

“Wat een rijkdom”, postte de amazone al dolblij na afloop. “In eerste instantie had ik me alleen met Enzos ingeschreven, maar ik mag met Macho naar Zweden, naar Göteborg naar het EK U25 en dat is echt een mega stadion dus ik wilde graag nog even oefenen”, lacht ze. “Het is echt supervet dat ik daarheen mag, maar dat stadion is zo spannend! De laatste keer dat Macho op wedstrijd was geweest, was naar het NK en toen vond hij het best wel spannend. Soms kan hij daar iets in blijven hangen dus ik wilde graag nog even een keer de baan in voordat we naar Göteborg mogen. Gelukkig was hij in Emmeloord meteen op zijn gemakje en was hij super relaxed. Wel hadden we een paar rommeltjes doordat we voor ons doen al even niet hadden gestart, maar doordat hij al zo bevestigd is, scoort hij dan toch nog 69%.”

Kilometers maken als hoofddoel

Met Eventz Enzos Armani startte Huijbregts vandaag voor de tweede keer Intermédiaire II. Vorige week behaalde ze met deze pas achtjarige Tuschinksi-zoon al haar startbewijs voor de Grand Prix, maar toen vond Enzos het allemaal nog wel erg spannend in de ring. Kilometers maken was vandaag dan ook het hoofddoel. “Vorige week deed Ens het al supergoed, maar toen had hij nog wat last van kabouters”, grapt Huijbregts, die ook fanatiek vlogt op YouTube. “Vandaag had ik alweer veel fijner gereden. Emmeloord is wat dat betreft ook een hele fijne accommodatie. We hadden nog wel een foutje, maar dat maakt ons eigenlijk helemaal niet uit. Als hij maar lekker ontspannen zijn kilometers kan maken in de baan is voor ons eigenlijk het doel al gehaald.”

Alle tijd

Eventz Enzos Armani is met zijn acht jaar nog super jong en laat al veel potentie zien een heel goede opvolger te zijn van Huijbregts Grand Prix paard Eventz Zamacho Z. “Omdat ik de overstap van de Intermédiaire II naar de Grand Prix nogal heftig vind voor zo’n jong paard, wil ik eigenlijk eerst nog U25 met Enzos rijden. Dat is een wat mooiere en vloeiendere overstap vind ik. Enzos kan bijvoorbeeld supergoed piafferen, maar hij is pas acht en heeft nog niet mega veel kracht. Hij doet dan bijvoorbeeld vijf passen supergoed, maar gaat daarna wat te veel zitten en dan wordt hij wat onzeker. In de Intermédiaire II kun je dan nog iets naar voren rijden, zodat hij weer kan ontspannen en de druk er iets af is. In de U25 moet je al echt op de plek piafferen en omdat ik hem niet wil overvragen, wil ik de overstap nog even uitstellen. Het plan is om het indoorseizoen U25 te gaan starten en ook volgend jaar hierin nog wat mooie wedstrijden mee te kunnen pakken, maar het hoofdoel blijft ontspannen een proef kunnen rijden zonder geforceerd gedoe. Hij is nog jong zat en moet nog langer mee.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook