Jochen Kienbaum nieuwe voorzitter Duitse Top paardensport

Vier jaar geleden werd in Duitsland de stichting Duitse Top paardensport in het leven geroepen. De stichting heeft als doel de status die het land als paardensportland heeft te bewaren, maar ook te bevorderen. Op de vergadering in Düsseldorf werd de balans over de eerste periode opgemaakt en tevens Jochen Kienbaum als nieuwe voorzitter gekozen.

De 70-jarige Kienbaum is geen onbekende in de paardensport als vader van internationale dressuuramazone Florentine Kienbaum. Tevens is hij eigenaar van een grote onderneming.

Invloed op ontwikkeling sport

Kienbaum zei na zijn verkiezing: “Als stichting Duitse Top paardensport kunnen we doelgericht te werk gaan en kunnen een grote invloed hebben op de ontwikkeling van onze sport.”

Gina Capellmann vice-voorzitter

Naast de nieuwe voorzitter zitten verder in het bestuur de voormalig Duitse dressuurkampioene Gina Capellmann-Lütkemeier als vice-voorzitter, voormalig springruiter Hendrik Snoek, FN-president Breido Grad zu Rantzau en Karl-Heinz Gross (uit de FN). Ook Peter Hofmann, ook uit het FN-bestuur, heeft als nieuw bestuurslid zitting genomen.

Para-dressuur

De stichting heeft in de vergadering nu ook de para-dressuursport toegevoegd als discipline om zich voor in te zetten.

Bron St.Georg

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.