Ga naar hoofdinhoud

Jochen Kienbaum nieuwe voorzitter Duitse Top paardensport

Vier jaar geleden werd in Duitsland de stichting Duitse Top paardensport in het leven geroepen. De stichting heeft als doel de status die het land als paardensportland heeft te bewaren, maar ook te bevorderen. Op de vergadering in Düsseldorf werd de balans over de eerste periode opgemaakt en tevens Jochen Kienbaum als nieuwe voorzitter gekozen.

De 70-jarige Kienbaum is geen onbekende in de paardensport als vader van internationale dressuuramazone Florentine Kienbaum. Tevens is hij eigenaar van een grote onderneming.

Invloed op ontwikkeling sport

Kienbaum zei na zijn verkiezing: “Als stichting Duitse Top paardensport kunnen we doelgericht te werk gaan en kunnen een grote invloed hebben op de ontwikkeling van onze sport.”

Gina Capellmann vice-voorzitter

Naast de nieuwe voorzitter zitten verder in het bestuur de voormalig Duitse dressuurkampioene Gina Capellmann-Lütkemeier als vice-voorzitter, voormalig springruiter Hendrik Snoek, FN-president Breido Grad zu Rantzau en Karl-Heinz Gross (uit de FN). Ook Peter Hofmann, ook uit het FN-bestuur, heeft als nieuw bestuurslid zitting genomen.

Para-dressuur

De stichting heeft in de vergadering nu ook de para-dressuursport toegevoegd als discipline om zich voor in te zetten.

Bron St.Georg

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook