Jockey na valpartij in race overleden

De in Frankrijk geboren jockey Anthony Deau is na een tragisch ongeval gistermiddag overleden. In de vijfde koers te Mons (België) kwam Deau bij het uitkomen van de laatste bocht ten val en bleef roerloos liggen. De 47-jarige Deau overleed later in het ziekenhuis.

Het paard Tocantins die Anthony Deau reed in de koers zakte in de laatste bocht in elkaar en katapulteerde zijn jockey. Twee andere jockeys werden in de val meegesleurd.

Reanimatiepoging

Na een reanimatiepoging van een half uur is Deau naar het ziekenhuis in Mons overgebracht waar hij onmiddellijk een hersenoperatie onderging. Het heeft voor de sympathieke jockey, die in België en Nederland veel paardenraces reed, niet mogen baten.

Paard geëuthanaseerd

Tocantines liep een ernstige breuk op en werd geëuthanaseerd. Er wordt onderzocht of de val door de botbreuk kwam of dat een aorta-scheuring het dier fataal werd.

Gewaardeerde jockey

Door zijn liefde voor de sport en voor de paarden was Deau een gewaardeerde jockey en de rensport zal hem missen. Deau laat een vrouw en twee jonge kinderen na.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.