Ga naar hoofdinhoud

Johnson levert Zweedse kampioen

Sankt Erik II (v. Johnson) - Foto: ASVH
De vierjarige Sankt Erik II (v. Johnson) werd gisteravond op de Zweedse hengstenkeuring uitgeroepen tot kampioen van de dressuurhengsten. Bij de springhengsten was de hoogste eer voor Armani Code (v. Armitage). Opvallend is dat de vaders van beide kampioenen elk nóg een zoon goedgekeurd kregen: van Johnson de Nederlandse Edison O en van Armitage de Zweedse Magic Parc. 

Sankt Erik II werd na de keuring – dat in de vorm van een tiendaagse verrichtingstest wordt georganiseerd –  door de jury omschreven als een lichtvoetige hengst die veel elasticiteit, balans en zelfhouding toont in beweging en over een positieve instelling beschikt. De Nederlandse dressuurruiter Theo Hanzon, die op de Zweedse hengstenkeuring fungeerde als testruiter, was dolenthousiast over de Johnson-zoon en grapte in zijn commentaar dat hij hem wel mee naar huis wilde nemen. Klik hier voor een video van Sankt Erik II. 

De vierjarige Armani Code kreeg van de keuringscommissie lof voor zijn galop, vermogen, balans en techniek. “Alles klopt, hij gaat er mooi rond over en is goed te sturen”, zei testruiter Peter Eriksson over de Armitage-zoon. Klik hier voor een video van Armani Code. 

De Zweedse keuring was uiterst succesvol voor de Nederlandse fokkerij: in de dressuurrichting stammen drie van de acht goedgekeurde hengsten van Nederlandse vaders. Bij de springhengsten zijn dat er zes.

Klik hier voor alle goedgekeurde hengsten. 

Klik hier voor video’s van alle hengsten. 

Lees woensdag alles over de Zweedse hengstenkeuring in De Paardenkrant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook