Ga naar hoofdinhoud

Jonge paarden Coco HS en C’est Magnifique maken indruk op jury

De jonge paarden lieten zaterdag een goede indruk achter op de jury tijdens de derde selectie om het KNHS-Subli Kampioenschap in Sevenum. Jurylid Jan Peeters: “Vooral de winnaars in de rubriek voor de vier- en vijfjarige paarden sprongen boven de rest uit. Beiden waren elegante paarden met veel beweging en goede basisgangen.” Bij de vierjarigen won Coco HS (v. Santano). Bij de vijfjarigen kwam C’est Magnifique (v. San Bretabo) aan kop. Astrid Sollenburg (v. OO Seven) was de beste zesjarige.

Het jurypanel bestond uit Jan Peeters en Karin Retera. Bij de vierjarigen verschenen er 11 deelnemers in de ring. Fieke Houwen pakte ruimschoots de overwinning met de merrie Coco HS met 75,40%. Op ongeveer 5% afstand volgde Niels Bax met Hubinstein (v. Hotline). Hij werd bovendien gedeeld derde met Chin Chan (v. Samba Hit II). Hij deelde deze plaats met Danique Janssen met Corleone (v. Lord Leatherdale).

C’est Magnifique eindigde aan kop bij de vijfjarigen. Joyce van Cranenbroek reed de merrie naar een score van 75,80%. Andrea Villaverde reed Benjamin de la Vigne (v. Quattro) naar een tweede plek. Derde werd Landor van het Keizershof (v. Largo W) gereden door Vivian de la Roy.

Bij de zesjarigen ging de overwinning naar Floor Dröge met Astrid Sollenburg. Het tweetal kreeg een score van 74,80 procent. “Astrid Sollenburg liep goed maar was proefmatig nog niet volleerd. Toch zagen we bij dit paard veel aanleg en potentie om zich nog verder te ontwikkelen”, aldus Jan Peeters. Tweede werd Mavabo’s Amara M (v. Tuschinski) onder het zadel bij Marian van Bommel. Derde werden Alfa Rubin (v. Rubin Royal) en Wenda Welten

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.