Ga naar hoofdinhoud

Mooie sport op derde selectie GMB competitie

Nick van den Broek met Footloose HBC, winnaar 5-jarigen. Foto: Marlien Smit
In het Overijselse Luttenberg stond vandaag de vierde selectiewedstrijd van de GMB competitie op het programma. Bij de 6- en 7-jarigen waren Ellen Zwijnenberg en Etcetera de besten. Bij de 5-jarigen eindigden Nick van den Broek en Footloose HBC als eerste. Bij de 4-jarigen stonden Sharon Severein en Golga O aan kop.

De rubriek voor zes- en zevenjarigen, die traditiegetrouw in handicap wordt verreden, werd aangevoerd door Ellen Zwijnenberg. De amazone reed de 6-jarige Carnute-dochter Etcetera van M. Liefhebber in de snelste tijd foutloos over de finish. Frank Buitenhuis en Enoamirette (v. Padinus), eveneens een 6-jarige merrie, sloten aan op de tweede plaats. Derde in deze leeftijdscategorie werd Joey Lansink. Hij had de zesjarige ruin Ebantos (v. O’Brian) onder het zadel.

Bij de 5-jarigen leverde Nick van den Broek. de beste prestatie. Hij reed de Cantos-ruin Footloose HBC van L. Trost, vorig jaar finalist bij de 4-jarigen, naar de snelste tijd. Paula de Jong en de voshengst Farasi Rosso van de Osseweide (v. Nassau) waren goed voor het rode lint. Anneke Niels-van Wijngaarden en Spartacus-dochter Freya maakten de top 3 compleet.

De 4-jarigen werden beoordeeld door Peter Paul Bosch en Hendrik-Jan Schuttert. Dit jurykoppel plaatste Sharon Severein en de merrie Golga O (v. Brainpower) van J. Oldenkamp aan kop. Zöi Snels en de schimmelhengst Stallone Tn werden als tweede geplaatst. Jil Verheij de hengst Agana van het Gerendaal (v. Aganix de Seigneur) werden derde.

Op 18 december wordt in IJsselmuiden de laatste selectiewedstrijd verreden. Daarna wordt bekend welke combinaties zich mogen melden voor de finale op ICNN Drachten in januari 2016.

Klik hier voor de uitslagen van de 6- en 7-jarigen.
Klik hier voor de uitslagen van de 5-jarigen.
Klik hier voor de uitslagen van de 4-jarigen.

Bron: Horses.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook