Ga naar hoofdinhoud

Joyce Heuitink: ‘Dit is wel een heel speciaal moment’

Update
Joyce Heuitink met Gaudi Vita. Foto: Paardenkrant-Horses.nl

Nog nooit eerder scoorde Joyce Heuitink zo hoog in de Licht Tour als vandaag met Gaudi Vita op de tweede selectiewedstrijd in Exloo. Heuitink stuurde haar knappe zwarte in de Prix St. Georges naar de winnende score van 75,15% en daarmee pakte ze de tweede overwinning op rij in de drie wedstrijden tellende selectie voor het NK dressuur. "Heel speciaal", aldus de amazone die haar ijverige Gaudi Vita prijst om zijn inzet en vol lof is over hem.

Met een super proef, waarbij Heuitink haar Gaudi Vita er scherp aan had staan ondanks de hitte, was Joyce Heuitink vandaag  veruit de beste in de Prix St. Georges. Met achten voor onder andere de schouderbinnenwaartsen, overgangen en een pirouette, en zelfs een keer een negen voor een middendraf eiste ze wederom, net als op de eerste selectie in Tolbert, het oranje lint op.

Bruntink twee en vier

Zoals Heuitink zelf aan zei, “Ik moest flink aan de bak, er werd goed gereden”, maakte de concurrentie het haar niet makkelijk. Vai Bruntink, die de eerste selectie moest afmelden wegens ziekte, had aan Cum Laude en Darabel twee serieuze kanshebbers. De met veel veer bewegende Cum Laude imponeerde wederom met zijn prachtige silhouet en pakte met 69,41% de tweede positie. Met Darabel, wiens zoon Kilimanjaro vandaag werd goedgekeurd bij het KWPN, werd ze vierde met 68,24%.

Annemieke Vincourt wist zich met Fimosa tussen de twee paarden van Bruntink te wurmen in het klassement en werd derde met 68,46%. Karlijn van Geelkerken was de laatste die zich in de prijzen reed. Met Ecuador VD werd de amazone vijfde met 68,24%.

Schoots en Vegter verdelen oranje linten

In het ZZ-Zwaar waren er oranje linten voor Lotje Schoots met Grace of Rose en Joyce Vegter met Figo. Beide dames waren goed vertegenwoordigd in het klassement. Vegter werd tweede en eerste en Schoots eindigde met Grace of Rose naast een koppositie ook nog een keer als vierde. Met haar andere paard, La Valencio’s Favorit, werd Schoots tweede en derde.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook