Ga naar hoofdinhoud

Jumpy des Fontaines bezweken aan koliek

Jumpy des Fontaines met Harrie SmoldersDe Chinese springruiter Li Zheng Qiang heeft onverwacht afscheid moeten nemen van zijn toppaard Jumpy des Fontaines (Jus de Pommes x G.Ramiro Z). De bruine springgigant is zondagavond bezweken aan een koliekaanval. Hij is twaalf jaar geworden.

Het overlijden van de bij het NRPS- en Selle Français goedgekeurde hengst is een klap voor Li Zheng Qiang, die hem begin dit jaar naar China haalde. Zijn doel waren de Asian Games in 2010 in zijn eigen provincie Guangdong.

“Het was puur ongeluk”, vertelt Wim de Jonghe, trainer en kameraad van Li Zheng Qiang. “Jumpy had een uitstulping aan de dikke darm. Een sliert van zo’n 30 cm die op een ongelukkige manier om de darm is gekomen en de boel afknelde. Daar kan niemand wat aan doen. Het is vreselijk. We hebben alles gedaan wat we konden en het hele team is er stuk van.”

Jumpy des Fontaines genoot zijn opleiding van Patrice Delaveau. Vervolgens kwam de hengst in 2006 bij de Belgische handelaar Axel Verlooy op stal en nam Harrie Smolders de teugels over. Ze werden onder meer vijfde op het Nederlands kampioenschap. De verkoop aan Li Zheng Qiang vond voor de zomer van 2008 plaats, het jaar waarin ze samen de Olympische Spelen in Peking reden. Jumpy’s fokker is de in Frankrijk wonende Nederlander Aart Alberts.

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook