Ga naar hoofdinhoud

Jur Vrieling wint openingsproef Maastricht

Op Jumping Indoor Maastricht heeft Jur Vrieling vandaag de openingsproef over 1,40m gewonnen met Sissi van Schuttershof. De Italiaan Luca Maria Moneta pakte de tweede plek en William Funnell werd derde in de 78 starters tellende rubriek.


Vrieling reed zijn Sissi van Schuttershof, de volle zus van de beroemde hengst Kashmir van Schuttershof (v. Nabab de Reve), in de snelle tijd van 23,16 seconden naar de overwinning. De 1,40m-proef was echter razend spannend want maar liefst negen starters bleven onder de 24 seconden. Luca Maria Moneta finishte op slechts vier honderdsten van een seconde afstand op Vrieling. Dit deed hij met de elfjarige Quarius (v. Quebec). De Brit William Funnell ging in 23,31 seconden naar de derde plek met Billy Mexico (v. Cevin Z).

De Nederlander Leopold van Asten viel net naast het podium. Met Luidam-dochter VDL Groep Amelie werd hij vierde in 23,37 seconden. Bart Bles pakte de vijfde plaats. Albert Zoer werd zesde, Gert-Jan Bruggink zevende en Leon Thijssen achtste. Maikel van der Vleuten en Wout-Jan van der Schans maakten met respectievelijk een negende en een tiende plaats de top tien compleet.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook