Jürgen ‘Mr. Bundesturnier’ Hanke overleden

Elitehengst Caprimond (fokproduct van Jürgen Hanke) en zijn zoon Hohenstein. Foto: Jacques Toffi / www.arnd.nl

In de nacht van 4 maart is Jürgen Hanke overleden. Hanke zette zich vrijwel zijn hele leven lang in voor de fokkerij van de Trakehner. Hij was negentien jaar lang actief als voorzitter van Niedersachsen-Hannover. Mede dankzij zijn visie en energie is het Trakehner Bundesturnier in Hannover sinds 2005 jaarlijks weer een succes en werd daarom ook vaak aangesproken als Mr. Bundesturnier. Hanke is 74 jaar oud geworden.

Hanke was zelf ook actief in de Trakehner-fokkerij. Zijn bekendste fokproduct is de elitehengst Caprimond (Karon x Mackensen). Hij verloor nooit uit oog de Trakehner als cultureel goed en sportpartner te zien.

Vanaf 2017 was Hanke erelid van het Trakehner Verband. Daarnaast is hij drager van de Goldenen Ehrenadel (2012), de Goldenen Ehrenadel met Brillant (2016), de Dietrich von Kenski Kattenau-Gedächtnispreises en de Freiherr von Schrötter Medaille (1996).

Hanke laat een grote leegte achter voor zijn familie en binnen de Trakehner-fokkerij. Hij zal gemist worden.

Bron: Trakehner Verband

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.