Ga naar hoofdinhoud

Justitie legt zich neer bij vonnis paarden Aadorp

Tastharen
Foto Lonneke Ruesink

Het Openbaar Ministerie gaat niet in beroep tegen een uitspraak van de rechtbank over in beslag genomen paarden in Aadorp. De rechtbank besloot eind vorig jaar dat de paarden en pony's ten onrechte in beslag zijn genomen en terug moeten naar de eigenaar. De dieren waren niet verwaarloosd.

Justitie kan nog beschikken over één van de 22 paarden, een veulen. De overige 21 zijn verkocht, sommige zijn geslacht. De paarden waren na de inbeslagname ondergebracht bij een rijksonderdeel dat zich bekommert over levende have. Die berekent nu de opbrengst. Het Openbaar Ministerie kan nog niet zeggen om hoeveel geld het gaat.

De eigenaar en zijn advocaat wachten berichten over de hoogte van het bedrag af. De advocaat verwacht dat de dieren vóór de verkoop zijn getaxeerd. Als de taxatie en de opbrengst te veel uit elkaar lopen, bestaat de mogelijkheid om bezwaar te maken. De man uit Aadorp houdt uit liefhebberij al zijn hele leven paarden en pony’s. Volgens zijn advocaat is de man erg ontdaan door de beschuldigingen en het lot van de paarden.

Horses.nl berichtte al eerder over dit onderwerp. Kijk hier voor het vorige bericht.

Bron: Horses / RTV Oost

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

5 reacties op “Justitie legt zich neer bij vonnis paarden Aadorp

 • Irene Dubbeldam

  Hoe kan zoiets gebeuren? In beslag genomen dieren verkopen/slachten voordat er een uitspraak is van de rechter? Als niet alle dieren van deze eigenaar waren, hoe konden ze dan zonder paspoort van eigenaar wisselen of bij de slager terecht komen?

 • Karel de Lange

  Deze zaak maakt maar weer eens duidelijk dat de ambtenaren maling hebben aan ons rechtssysteem en zich van de normale rechtsgang, waar iedere burger op straffe van boetes en opsluiting aangehouden is, niets aantrekt. In de paardenwereld lopen we regelmatig tegen deze ambtelijke willekeur op.

  Voor de schade die echter door deze ambtelijke miskleun wordt veroorzaakt, kan de gemeenschap weer opdraaien. Het wordt hoogtijd dat de verantwoordelijke ambtenaren hier zelf op aangesproken worden.

 • Ikke

  Heb het programma op tv gezien en ik moet zeggen dat ik het gewoon te erg voor woorden vind hoe er hier weer eens met levende have word omgegaan!!! Er worden onschuldige paarden verkocht en zelfs geslacht terwijl er nog niet eens fatsoenlijk is uitgezocht hoe de vork daadwerkelijk in de steel zit, schandalig gewoon, het zullen je beestjes maar zijn!! En dat terwijl er ergens anders echt beesten staan te creperen en daar word dan niks aan gedaan, fijn om te weten dat er in Nederland zo goed op je dieren word gepast, geeft je een heel veilig gevoel…..

 • -

  Er is hier een pony naar de slacht verkocht door de dierenbescherming die 20 jaar oud was en nog kerngezond. Een klein meisje reed nog regelmatig op deze pony.

  De paarden en pony’s zijn door 2 verschillende dierenartsen onderzocht en allemaal gezond bevonden.

  Deze man zorgt goed voor zijn dieren, maar een pony van 20 heeft gewoon een dikke vacht en is wat magerder.. Maar dat betekent niet dat ze niet gezond was.

  En die mensen noemen zich dierenbescherming.. ze sturen gewoon gezonde dieren naar de slacht voor een zo hoog mogelijk geldbedrag!

 • Albert Willem Knop

  Helaas weer een nagel aan de doodskist van de betrouwbare overheid.Dit soort akties zijn geen bijdrage aan het pleidooi van de overheid om verhuftering tegen te gaan. Normen en waarden moeten weer teruggebracht worden in de maatschappij, maar een overheid moet dan zeker het goede voorbeeld geven. Nu dit helaas verkeerd is gegaan zijn sankties tegen de betrokkenen onontkoombaar of zouden dat moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook