Ga naar hoofdinhoud

Kampioenschap kon Disaronno niet ontgaan en Dendrini verrassing van de dag

Voor het kampioenschap van de fokmerries tuigpaarden regio Oost kwamen vijf combinatie op het veld, waarvan er slechts twee tot de regio Oost behoorden! Voor het overrijden stond vast dat de schimmel Disaronno (v. Victory) van familie De Leeuw uit Winterswijk met Lubbert van Oene de titel niet kon ontgaan, omdat haar concurrent uit Noord kwam.  De schimmel danste vrolijk en blij over het terrein, maar zou achter nog even sterker mogen.

Disaronno moest het voor de show opnemen tegen de winnaar van de Nieuwelingenklasse in Balkbrug de elitemerrie Havana (Bentley) van de familie Mekkes (regio Noord) met Henk Hammers. Henk Hammers gebruikte deze rubriek op slimme wijze om extra kilometers te maken. Er zaten mooie stukken tussen.

Venijn in de staart

Hoewel het even duurde voordat alle aanspanningen in de diverse concoursrubrieken op het veld waren, bleef het publiek tot het eind. En zeker de laatste rubriek, de ereklasse, was het wachten waard. Het venijn zat in de staart!

Dendrini verrassing van de dag

Hammers spande in ereklasse Dendrini (Manno) van de heer Kooyman te Arkel in en zorgde daarmee meteen voor de verrassing van de dag. Hij moest het opnemen tegen de hengst Delviro HBC (Vulcano x Waterman) die Harry van Middelaar ditmaal voor de kar had gezet.

De op stand indrukwekkend piafferende zwarte had geen kans tegen Dendrini, die steeds beter, imposanter en sterker werd. Wie de merrie een paar weken geleden heeft gezien, zou niet geloven wat ze in Ermelo toonde. Met dank aan het mooie silhouet werd de zwarte Delviro HBC tweede, gevolgd door de ijzersterke, maar in de stelling niet altijd rechte, Elegant (v. Waldemar) van Cor van Dijk en de hengst Ditisem (v. Vaandrager HBC) van familie Muggen met schoonzoon Albert Lueks.

Heliotroop grote limiet en drie keer Cizandro

De goedgekeurde hengst Heliotroop (v. Colonist) won met Henk Hammers de grote limiet, gevolgd door Gerran (Atleet) met Wim Jansen, die met zijn echtgenote Pien het damesnummer won. In de kleine limiet won de op ontspannen en relexe wijze voorgestelde Hebulanes (Cizandro) met Wim van Duinen. Een genot om te zien dat een dergelijk optreden zonder druk ook gewaardeerd kan worden. In de competitie waren het drie nazaten van Cizandro die het podium bezette. Cor van Dijk werd op overtuigende wijze winnaar met Helandro, gevolgd door Imondro met Lambertus Huckriede en India van Anton Kogelman.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.