Ga naar hoofdinhoud

Karel Cox vervangt Jos Lansink in Nations Cup

Karel Cox, hier met Japeloup van ‘t S'Gravenhof. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na onderling overleg heeft chef d’équipe Dirk Demeersman besloten Jos Lansink te vervangen voor Belgisch kampioen Karel Cox in de Belgische ploeg die van start gaat op de eerste wedstrijd van de Furusiyya Nations Cup Divisie 1. Deze landenwedstrijd wordt vrijdag verreden op de Longines Spring Classic of Flanders in Lummen.

Dirk Demeersman had Jos Lansink met de tienjarige ruin For Cento in het team opgesteld om de nodige ervaring en rust te waarborgen. “Maar na de Spring Tour in Lummen gaf Jos aan dat hij niet zeker was dat For Cento klaar was voor een zware opdracht als de Furusiyya Nations Cup. Ik waardeer ten zeerste de eerlijkheid van Jos en weet uit ervaring dat het onmogelijk is een topprestatie op het allerhoogste niveau te leveren als er geen honderd procent vertrouwen is tussen ruiter en paard.”

Na het overleg tussen Lansink en Demeersman besliste de chef d’équipe om reserve Karel Cox met de veertienjarige ruin Cor van de Wateringhoeve op te roepen. “Karel heeft tijdens de Spring Tour mooie dingen laten zien en dus ben ik er van overtuigd dat hij klaar is voor een landenwedstrijd”, aldus Demeersman.

Vorige week moest hij zijn team al een keer wijzigen. Nicola Philippaerts kon met de elfjarige hengst H&M Forever d’Arco Ter Linden niet overtuigen in de GCT van Miami Beach en Mexico en dus werd na onderling overleg het duo vervangen door Catherine van Roosbroeck met de tienjarige ruin Gautcho da Quinta. “Gautcho da Quinta is zonder twijfel een van de talentvolste paarden van België en ik twijfel er niet aan dat Catherine haar gebrek aan internationale ervaring ruimschoots gaat compenseren door inzet en overtuiging om er het beste van te maken”, rechtvaardigt Dirk Demeersman zijn beslissing.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/GvA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook