Ga naar hoofdinhoud

Kashmir-zoon Fly overtuigt met 85 punten

Fly, hier onder Tim van den Oetelaar. Foto: Jacquelien van Tartwijk
In de Stal Hendrix-competitie kwam hij al als winnaar uit de bus, op de Isah Cup imponeerde hij met ruige sprongen en verdiende hij een ticket voor het verrichtingsonderzoek en vandaag liet de Kashmir van Schuttershof-zoon Fly zien een echte verrichtingstopper te zijn. Met extra vermogen, scherpte aan de sprong en instelling scoorde hengst van Stal Hendrix, Bert van de Oetelaar en fokker J.C.M. van Kessel 85 punten.


De KWPN-hengstenkeuringscommissie was vol lof over de 1,74 m-metende Fly (Kashmir van Schuttershof x Caretino). Voor vermogen scoorde de vierjarige sBs’er maar liefst een 9, voor galop een 8 en voor alle overige onderdelen een 8,5. Met recht de verrichtingstopper.

Heel dicht daartegen aan zat de vijfjarige Isah Cup- en Wolden Cup-winnaar Florian (Zirocco Blue VDL x Cardento). De hengst van Albert Zoer werd ingeschreven met 84 punten, waarvan een 8 voor reflexen en 8,5’en voor alle overige onderdelen. De zeer ongecompliceerde, aansprekende hengst springt heel gemakkelijk over het hout en toont extra veel rijkwaliteiten en atletisch vermogen.

De chique, bloedgemaakte Haines (Carambole x Stakkato) van Jan Greve en Arie Hoogendoorn kwam uit de bus als beste driejarige springhengst met 83,5 punten. De vandaag iets gespannen vos vertoonde een lichtvoetige galop, extra voorbeentechniek en een fijne instelling. Met Grand Prix-hengsten Carambole, Stakkato en Carthago in de afstamming is Haines een zeer interessante hengst voor de fokkerij.

De top was breed vandaag in Ermelo, want met 83 punten werden ingeschreven Highway M TN (Eldorado van de Zeshoek x Chellano Z) en Heart Touch (Untouched x Vingino). De Eldorado-zoon Highway van Klaas Mostert en Team Nijhof liet van begin af aan een nette verrichting zien met een goede afdruk. Maar toen de hengst één keer een foutje kreeg, was de reactie extreem en vertoonde Highway imponerende sprongen en extreme kwaliteiten. De Untouched-zoon Heart Touch viel op door afdruk en lichaamsgebruik en vertoonde daarbij extra vermogen, waarvoor hij een 9 scoorde.

Verder werden ingeschreven:

Driejarigen:
Herakles (Catoki x Landor S) – 81
Cornet’s Boy (Cornet Obolensky x Collin L) – 75,5
Hernandez TN (Kannan x Numero Uno) – 81,5
Malibu Z (Mr. Blue x Hors la Loi II) – 81
Helios VDT (Numero Uno x Ahorn) – 75,5
Hanley (Tornesch x Cornet Obolensky) – 78,5
Hardwell (Clinton I x Corofino) – 78

Vierjarigen:
Gladstone HDH (Capistrano x Ferragamo) – 82,5
Gringo (Catoki x Tolan R) – 79

Klik hier voor de rapporten van de hengsten.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook