Ga naar hoofdinhoud

Kathy Kusner en Howard Simpson worden beloond met oeuvreprijs

Kathy Kusner en Howard Simpson krijgen op de aanstaande jaarvergadering in Florida van de Amerikaanse hippische federatie een prijs uitgereikt voor hun hele loopbaan in de paardensport.

Kathy Kusner

Kathy Kusner is niet alleen bekend om wat ze als amazone heeft gepresteerd, maar ook vanwege haar baanbrekende werk voor vrouwen in de topsport. Ze was de eerste vrouw ooit die geselecteerd werd voor het Amerikaanse springteam op de Olympische Spelen in Tokio 1964 en nam ook deel in Mexico 1968 en München 1972.
Ze werd ook de eerste vrouw die in 1968 een licentie als jockey kreeg om renpaarden uit te mogen brengen in races. Ze werd tevens als eerste amazone opgenomen in de US Show Jumping Hall of Fame.

Howard Simpson

Howard Simpson organiseerde in 1984 het eerste Amerikaans Kampioenschap voor young riders op zijn landgoed in Illinois wat uiteindelijk in 1988 uitgroeide tot het algehele Amerikaanse kampioenschap voor de jeugd in alle leeftijdsgroepen. Verder organiseerde hij het eerste CSI4* in Amerika en later ook het eerste CSI5*. Daarbuiten om had hij zitting in vele commissies en raden van de USEF.

Bron: TCOTH/Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook