Ga naar hoofdinhoud

Kees van Opstal sr. overleden *Update*

Meerdere bronnen bevestigen het overlijden van Kees van Opstal sr. In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw was Van Opstal één van de toonaangevende eigenaren en sponsors.

Van Opstal was zelf een zeer verdienstelijke vierspanrijder. De huidige menbondscoach Harry de Ruyter werkte destijds voor Kees van Opstal. De eerste springruiter die Van Opstal aan zich bond was Henk Nooren. Na diens vertrek beleefde Bert Romp zijn sportieve gloriejaren in Moergestel. De later KWPN-goedgekeurde hengst Renville was destijds het paradepaardje van stal Opstalan, maar ook met Opstalan’s Pasquino boekte Romp veel successen.

Kees van Opstal sr. sponsorde grote hippische evenementen, zoals Indoor Brabant, CH Eindhoven en Jumping Indoor Maastricht. Ook vierspanrijders IJsbrand Chardon en Mark Weusthof werden lange tijd ondersteund door Kees van Opstal.

IJsbrand Chardon reageert: “Het was een geweldige man en een geweldige sponsor. Hij gaf me alle vrijheid om te doen wat ik dacht dat goed was voor mijn wedstrijdcarrière.” Van Opstal was Chardons eerste hoofdsponsor en hij ondersteunde de menner van 1984 tot en met 1992. Maar ook daarna kon Chardon altijd een beroep doen op de zakenman. In 2006 kwam het internationale voorspan van Zweeds vierspanrijder Nicke Palsson in de verkoop. “Voor ons was het aankoopbedrag onverantwoord”, blikt Chardon terug, “Maar Van Opstal stond meteen voor mij klaar.” Met Isovlas Tango en Isovlas Paganini had Chardon jarenlang een ijzersterk voorspan in handen en met deze paarden behaalde Chardon in 2008 in Beesd dan ook zijn vierde wereldtitel. Een groot weldoener voor de sport is heengegaan, concludeert Chardon.

Rouwkaart Kees van Opstal

Bron: Horses/ Hoefnet (rouwkaart)

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

2 reacties op “Kees van Opstal sr. overleden *Update*

  • marcel dufour

    Geweldige man, heeft veel betekend voor de paardensport en de springsport in het bijzonder.
    Veel sterkte met het verlies voor de familie

  • Van den Braak

    Lieve familie, Gecondoleerd met dit verlies jullie pap had veel op met de paardensport en zo zullen wij hem ook herinneren !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook