Ga naar hoofdinhoud

Kengetallen paardenhouderij nog altijd onduidelijk

Uit de landbouwtelling van 2008 van het Centraal Bureau Statistieken (CBS) blijkt dat er nog altijd weinig inzicht is in de kengetallen van de paardenhouderij. In 2008 zijn op de bedrijven die meetellen in de landbouwtelling ongeveer 144.000 paarden en pony's geregistreerd. Dit is nog niet de helft van de totale, geschatte populatie, want die bestaat uit 300.000 tot 500.000 paarden.

Uit de landbouwtelling blijkt dat het aantal paarden sinds 1985 is verdubbeld, maar het aantal bedrijven met deze dieren bijna 20 procent is gedaald. Aan de telling nemen vooral veel bedrijven met een agrarische achtergrond deel. De paardenhouderij heeft recreatie en sport als voornaamste functies, hierdoor komt het aantal paarden in Nederland niet overeen met de telling van het CBS. Veel maneges, pensionstallen en hengstenhouderijen doen niet mee met de landbouwtelling. 

Bron: LEI

Eén reactie op “Kengetallen paardenhouderij nog altijd onduidelijk

  • frans brokx

    hé hé den Haag wordt wakker,de paardensector anno 2009 zien als een agrarische activititeit is niet meer van deze tijd. Op basis van gegevens uit het verleden, maak je verkeerde keuzes.
    paardensport is meer dan wat er zich rond de boerderij anno 2007/2008 afspeelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.