Ga naar hoofdinhoud

Kijk terug: Eerste forensisch dierenarts en Graus bij Pauw

Tastharen
Foto Lonneke Ruesink
Monique Verkerk is de eerste veterinair forensisch arts in Nederland. Een veterinair forensisch arts onderzoekt paarden en andere dieren die overleden zijn door mishandeling. Dion Graus van de PVV is een groot voorstander om een forensisch dierenarts in te zetten in de gevallen van mishandeling. Gisteravond in het tv-programma Pauw vertelden ze meer. De uitzending is hieronder terug te kijken. 

Jeroen Pauw begint met de vragen: “Hoe achterhaal je de dader van een paardenmishandeling? Of hoe bewijs je dat iemand een ponyverkrachter is?” Monique Verkerk moet dit soort zaken gaan oplossen. “Tot nu toe werd er weinig met dierenmishandeling gedaan”, vertelt Verkerk. “Je wil de doodsoorzaak weten en weten wie de dader is.”

Dion Graus: “Het is van belang dat dode dieren onderzocht worden door een veterinair forensisch team. Ik pleit voor het opleggen van gevangenisstraffen, want vaak krijgen daders alleen een boete waar je echt om lacht. Ook moeten daders een levenslang verbod op het houden van dieren opgelegd krijgen.”

Bekijk hier de gehele uitzending:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Pauw

Eén reactie op “Kijk terug: Eerste forensisch dierenarts en Graus bij Pauw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.